News

PSD îl atacă pe Virgil Popescu: ”Românii nu pot duce la nesfârșit povara incompetenței lui”

Echipa de comunicare a PSD a publicat un comunicat în care ministrul energiei, Virgil Popescu, este criticat pentru că nu prezintă soluții cu privire la compensarea creșterii prețurilor la energie și gaze naturale.
23.08.2022 | 11:06
PSD il ataca pe Virgil Popescu Romanii nu pot duce la nesfarsit povara incompetentei lui
PSD îl presează pe ministrul energiei, Virgil Popescu. Foto: facebook PSD – colaj FANATIK
ADVERTISEMENT

Pe pagina de Facebook a PSD a fost preluat comunicatul deputatului Mihai Weber, care îi reproșează lui Virgil Popescu că a dat dovadă de incompetență.

PSD pune presiune pe ministrul energiei, Virgil Popescu

Asta reiese chiar din titlul ales pentru mesaj: ”Românii nu pot duce la nesfârșit povara incompetenței lui Virgil Popescu!” De asemenea, din comunicat nu lipsesc nici criticile la adresa liberalilor, partenerii social-democraților în coaliția de guvernare.

ADVERTISEMENT

În plus, Mihai Weber a subliniat că în acest moment, soluția propusă de PSD este singura care poate duce la remedierea situației. ”Virgil Popescu, ministrul nergiei, este total lipsit de idei referitor la ce măsuri ar trebui luate pentru a compensa creșterile de prețuri la energie electrică, gaze naturale și combustibil.

PSD a propus încă de anul trecut soluția reglementării prețului pentru o perioadă determinată de timp, dar PNL s-a opus, alegând varianta subvenționării în condițiile unui deficit bugetar în creștere.

ADVERTISEMENT

Mihai Weber susține că soluția PSD este cea mai bună

După pierderea unui an în care datoria publică a crescut pentru a susține această compensare aleasă de ministrul energiei, ajungem la concluzia că propunerea PSD este singura în măsură să stopeze prețurile care deja nu mai au nicio justificare economică”, se arată în comunicatul publicat pe pagina de Facebook a PSD.

Amintim că luni, președintele PSD, Marcel Ciolacu i-a transmis lui Virgil Popescu că are obligația de a promova un act legislativ nou pentru susținerea facturilor la energie.

ADVERTISEMENT

Liderul social-democraților i-a prezentat și o dată-limită ministrului energiei: 1 septembrie 2022. În același context, deputata USR, Cristina Prună, a precizat că PSD și PNL sunt formațiunile care i-au resuscitat pe băieţii deştepţi din energie.

Ea a reacționat după declarațiile lui Ciolacu despre ordonanța pentru plafonarea prețurilor la energie și l-a acuzat pe social-democrat de ipocrizie.

ADVERTISEMENT

Despre această situație puteți citi un material special publicat în FANATIK despre marii câștigători pe piața de energie.

ADVERTISEMENT