News

PSD îl reclamă pe Iohannis la CNCD. Ciolacu: “A vrut să acopere incompetenţa Guvernului PNL pe care îl conduce! “

01.05.2020 | 16:02
PSD îl reclamă pe Iohannis la CNCD. Ciolacu:
PSD îl reclamă pe Iohannis la CNCD. Ciolacu: "A vrut să acopere incompetenţa Guvernului PNL pe care îl conduce! ". Sutsa foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Marcel Ciolacu, președintele interimar al PSD, a anunțat, vineri, că partidul său îl va reclama pe Klaus Iohannis la CNCD, din cauza declarațiilor despre Ținutul Secuiesc.

PSD îl reclamă pe Iohannis la CNCD

Președintele interimar al PSD, MArcel Ciolacu, a scris, vineri, pe Facebook, că partidul său îl va reclama pe Klaus Iohannis la CNCD, din cauza declarațiilor șefului statului cu privire la Ținutul Secuiesc.

ADVERTISEMENT

Liderul social-democraților spune că președintele s-a folosit de scandalul legat de legea privind autonomia Ținutului Secuiesc pentru a acoperi incompetența Guvernului PNL.

”Iohannis a vrut să acopere incompetenţa Guvernului PNL pe care îl conduce! De asta a avut acea ieşire necontrolată şi mincinoasă legată de Ţinutul Secuiesc!!!

ADVERTISEMENT

Cer SRI şi SIE să dezmintă aceasta minciună grosolană a lui Iohannis. Iohannis vrea să ascundă că 1.027.824 de români sunt astăzi aruncaţi în şomaj tehnic, iar alţi 260.171 şi-au pierdut deja locul de muncă”, a scris Ciolacu pe Facebook.

Ciolacu spune că Iohannis apelează la diversiuni

Iohannis a vrut să acopere incompetența Guvernului PNL pe care îl conduce! De asta a avut acea ieșire necontrolată și…

Posted by Marcel Ciolacu on Friday, May 1, 2020

Președintele interimar al PSD spune că Iohannis apelează la diversiuni, în loc să vină cu măsuri concrete pentru ajutorarea celor rămași fără locuri de muncă.

”Cei mai mulţi dintre ei nu mai au bani să supravieţuiască decât o lună de zile şi nu ştiu dacă şi când se vor întoarce la muncă. Asta e realitatea pe care o ascunde preşedintele. Iohannis şi-ar fi dorit să ascundă incompetenţa guvernului PNL care nu vine cu un plan de relansare a economiei.

ADVERTISEMENT

Singurii care au făcut sacrificii au fost cetăţenii, care au stat în casă. E dreptul lor să ştie când se pot întoarce la muncă, când pot să-şi ia salariu. Nici guvernul PNL şi nici Iohannis nu le spun nimic! Apelează la diversiuni penibile!”, a mai scris Ciolacu.

Mai mult, liderul social-democraților spune că șeful statului nu știe de fapt ce să le spună românilor care au rămas fără bani și s-a folosit de scandalul privind Ținutul Secuiesc pentru a distrage atenția de la alte probleme.

“Iohannis vrea să treacă sub tăcere distrugerea a 600.000 de firme româneşti, care nu au primit niciun ajutor, care şi-au trimis angajaţii în şomaj, oameni care au rate la bănci pe care nu au de unde să le plătească.

ADVERTISEMENT

Nu în ultimul rând, Iohannis nu ştie ce să le spună părinţilor care nu mai au bani, care vor trebui să se ducă în cele din urmă la serviciu şi care nu ştiu cu cine să lase copiii acasă. Si asta pentru că şcolile şi grădiniţele rămân închise, iar după 15 mai încetează şi compensaţia de 75% din salariu”, mai spune Marcel Ciolacu.

Liderul Partidului Social Decomcrat mai susţine că ”în Transilvania, care va fi pentru totdeauna pământ românesc, Iohannis şi PNL au început să piardă în fiecare zi din încrederea românilor”.

Din acest motiv, Ciolacu anunță că PSD va depune o plângere la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării împotriva șefului statului pentru instigare la ură.

ADVERTISEMENT

”Nemulţumirea ardelenilor creşte în fiecare zi! Nu mai au locuri de muncă, nu mai au venituri sigure, firmele unde lucrează se închid rând pe rând.

Şi atunci, Iohannis a apelat la minciună şi ură ca să le abată atenţia de la problemele lor reale. Iohannis şi Guvernul lui PNL nu au răspuns la aceste probleme de zi cu zi ale românilor şi atunci au recurs la cea mai josnică tactică: incitarea la ură, tensiuni interetnice şi minciună grosolană.

Nici măcar un elev de şcoală nu şi-ar putea imagina ca un român, un partid politic sau o organizaţie ar putea vreodată să atenteze la integritatea României. Atacul lui Iohannis este cât se poate de penibil!

NIMENI NU VINDE ARDEALUL! România este o ţară membră a Uniunii Europene şi NATO! Din păcate, Iohannis nu este un preşedinte european!”, a mai scris Ciolacu pe Facebook.

Liderul interimar al social-democraţilor anunţă şi o serie de acțiuni concrete pe caare partidul său le cere autorităților.

”1. Îi solicit ferm preşedintelui Iohannis să vină cu dovezi clare, altfel toată lumea va înţelege că este o nouă minciună din seria celor pe care le-a lansat la adresa profesorului Străinu-Cercel sau pe tema redeschiderii şcolilor din Franţa.

2. Solicit comisiilor parlamentare de control SRI şi SIE să se întrunească săptămâna viitoare şi să convoace şefii serviciilor pentru a prezenta un raport oficial asupra informaţiilor false enunţate în spaţiul public de preşedintele Iohannis.

3. PSD va depune o plângere la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării împotriva lui Iohannis pentru instigare la ură pe baza răspândirii de informaţii false”, a mai scris Ciolacu pe pagina sa de Facebook.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri