News

PSD l-ar susține pe Vlad Popescu, fiul lui Cristian Popescu Piedone, pentru funcția de primar la Sectorul 5. Tensiuni în partid

Deputatul Vlad Popescu, fiul lui Cristian Popescu Piedone, ar fi favorit să candideze pentru funcția de primar al Sectorului 5 din partea PSD. Au apărut și tensiuni în partid din cauza acestei chestiuni.
02.09.2022 | 23:18
PSD lar sustine pe Vlad Popescu fiul lui Cristian Popescu Piedone pentru functia de primar la Sectorul 5 Tensiuni in partid
Vlad Popescu, fiul lui Cristian Popescu Piedone, ar fi favorit să candideze din partea PSD la alegerile de la Sectorul 5. Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

La patru luni de la intrarea după gratii a lui Cristian Popescu Piedone, condamnat definitiv în dosarul Colectiv, PSD încă nu a decis oficial candidatul pentru postul de primar al Sectorului 5.

Vlad Popescu, fiul lui Cristian Popescu Piedone, ar fi favorit să candideze din partea PSD la alegerile de la Sectorul 5

Formațiunea social-democrată are în vedere mai multe nume de candidați. Deputatul Vlad Popescu, fiul lui Cristian Popescu Piedone, pare favorit în sondajele interne, scrie G4Media.

ADVERTISEMENT

Situația de față ar fi agitat spiritele în sânul Partidului Social Democrat. Voci influente din partid ar avea favoriți la această poziție.

Sursa citată mai notează că încă nu a fost luată o decizie finală. Asta în condițiile în care președintele PSD București, Gabriela Firea, ar vrea ca fostul viceprimar al Capitalei, Aurelian Bădulescu să candideze.

ADVERTISEMENT

S-a mai vehiculat, în iulie, că liderul PSD, Marcel Ciolacu l-ar prefera pe Alexandru Petrescu, fost ministru al Economiei în Guvernul condus de Sorin Grindeanu.

Unica decizie finală luată de PSD în cazul Sectorului 5 este cea legată de fostul edil social-democrat. Partidul condus de Marcel Ciolacu a anunțat că nu-l va susține pe deputatul Daniel Florea la primărie, deși acesta își dorea să candideze din partea PSD.

ADVERTISEMENT

Dat fiind acest aspect, Florea și-a anunțat joi, 1 septembrie, demisia din PSD și din grupul parlamentar.

”Nu candidez și nu am avut niciodată intenția de a candida la alegerile locale parțiale pentru funcția de Primar al Sectorului 5, din partea niciunui partid.

ADVERTISEMENT

Dar nu sunt de acord ca PSD să susțină un candidat fără activitate politică în PSD sau, eventual, un reprezentant al unui alt partid”, a declarat Florea.

USR acuză tergiversări din partea PSD și PNL

Pe 30 mai, Alexandru Dimitriu a fost desemnat candidat al USR la primăria Sectorului 5. Într-o declarație de presă, Dimitriu spunea că vrea să oprească ”blestemul corupției” despre care susține că s-a abătut asupra sectorului.

Pe 22 august, candidatul USR a trimis o scrisoare deschisă către președinții PSD și PNL în care le cere să stabilească în termenul legal calendarul de organizare al alegerilor locale.

Guvernul de coaliție PSD-PNL-UDMR trebuia să adopte până pe 2 septembrie hotărârea de organizare a alegerilor parțiale din Sectorul 5.

Alexandru Dimitriu i-a avertizat pe Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu că, dacă nu adoptă hotărârea de organizare a alegerilor parțiale, ”încalcă legea și comit un abuz în serviciu”.

ADVERTISEMENT