News

PSD, la un pas de negocierile finale cu PNL! Sunt pregătite documentele oficiale

Partidul Social Democrat este la un pas de negocierile finale cu PNL-ul lui Florin Cîțu!
06.11.2021 | 21:25
PSD la un pas de negocierile finale cu PNL Sunt pregatite documentele oficiale
ADVERTISEMENT

PSD și PNL sunt aproape să bată palma și echipele celor două partide au ajuns la momentul în care pregătesc programele de guvernare. De asemenea, reprezentanții celor două formațiuni stabilesc și condițiile impuse de fiecare parte pentru a semna un protocol de alianță.

Între timp, Marcel Ciolacu ar fi trasat o serie de obiective celor din PSD. De altfel, social democrații au anunțat că își doresc o schimbare radicală în ceea ce privește combaterea pandemiei de COVID-19.

ADVERTISEMENT

PSD, la un pas de negocierile finale cu liberalii!

PSD mizează fix pe faptul că ultimele două guverne ale liberalilor nu au propus strategii tocmai coerente.

Oamenii lui Ciolacu vor solicita ca viitorul guvern să facă o prioritate din a importa medicamente și tratamente împotriva coronavirusului.

ADVERTISEMENT

Totodată, social democrații au transmis că au câteva propuneri prin intermediul cărora se vor lua noi măsuri pentru economie.

Nu este singurul domeniu vizat de PSD în care se dorește o revoluție. Agricultura este și ea pe listă, în timp ce Sănătatea ar putea ajunge cabinetul lui Alexandru Rafila.

ADVERTISEMENT

Experții lui Marcel Ciolacu în programe de guvernare au bătut monedă și pe scăderea facturilor la utilități. Aceștia au primit și misiunea de a identifica resurse bugetare pentru creșterea pensiilor și salariilor în anul 2022.

Prim-vicepreşedintele PSD Sorin Grindeanu a declarat că din punctul său de vedere propunerea de premier ar trebui să fie Marcel Ciolacu şi a arătat că miniştrii PSD trebuie să fie din prima linie a partidului.

ADVERTISEMENT

”Pe noi ne interesează foarte mult să ştim în ce situaţie ne aflăm exact. Marcel Ciolacu a spus despre partea legată de energie.

Nu este o perspectivă îmbucurătoare peste ceea ce este deja un dezastru, preocuparea noastră este să găsim soluţii pentru oameni şi să scoatem din criză România”, a declarat Grindeanu.

Grindeanu a spus că există un moment în care trebuie să se ajungă la un compromis, referitor la o majoritate PSD-PNL.

ADVERTISEMENT