News

PSD livrează materiale de campanie prin Poșta Română. Contractul are o valoare uriașă

01.04.2019 | 18:12
PSD livreaza materiale de campanie prin Posta Romana Contractul are o valoare uriasa

Poșta Română livrează pliante electorale cu PSD, iar PNL amenință că va da în judecată compania din această cauză. În replică, reprezentanții instituției spun că totul este legal și se bazează pe un contract între PSD și Poștă, în valoare de 925.000 de lei. Compania afirmă că a mai făcut oferte și altor partide.

Materiale de campanie ale PSD, distribuite de Poșta Română în cutii poștale

În mediul online au început să circule mai multe imagini cu ziare de propagandă electorală ale PSD, pe care oamenii le-ar fi primit în cutiile poștale. Ulterior, liberalul Gigel Știrbu a postat pe Facebook un mesaj în care susține că un postaș i-a spus că angajații Poștei sunt obligați să livreze aceste materiale fiecărui pensionar.

După ce această informație a apărut în spațiul public, președintele PNL, Ludovic Orban, a amenințat Poșta Română cu judecata, susținând că factoriilor poștali li s-a spus că vor fi concediați dacă nu vor distribui acest material al PSD. El a acuzat partidul de guvernământ că a pierdut “orice urmă de normalitate și bun simț în acțiunea publică”.

Poșta Română distribuie astfel de materiale de campanie electorală ale PSD

Cum reacționează Poșta Română față de acuzațiile PNL

Poșta Română spune că livrează aceste materiale ale PSD pentru alegerile europarlamentare din mai în baza unui contract legal, respingând acuzațiile de partizanat politic. Instituția poștală a mai afirmat și că orice partid poate încheia un astfel de contract.

De altfel, pe site-ul companiei apare un anunț public referitor la distribuirea de materiale electorale pentru europarlamentarele din acest an. Poșta Română menționează că are acces la aproape 9 milioane de adrese de pe întreg teritoriul României.

„În perioada de precampanie, dar și în campania electorală pentru alegerile europarlamentare din 26 mai 2019 care va începe în curând, Compania Națională Poșta Română oferă fiecărui partid, formațiune politică și candidaților independenți, oportunitatea să-și expună programele electorale”, scrie în oferta Poştei.