News

PSD menține misterul cu privire la candidatura lui Mircea Geoană la prezidențiale: ”E prea devreme”

Purtătorul de cuvânt al PSD, Radu Ștefan Oprea, a comentat recent posibila revenire a lui Mircea Geoană în cursa pentru alegerile prezidențiale și a subliniat că încă nu e momentul pentru stabilirea unui candidat.
11.07.2022 | 10:16
PSD mentine misterul cu privire la candidatura lui Mircea Geoana la prezidentiale E prea devreme
Mircea Geoană poate dezvălui în 2023 dacă va candida la alegerile prezidențiale. Foto: facebook.com/mircea.geoana
ADVERTISEMENT

Într-o intervenție la Antena 3, Radu Ștefan Oprea a evitat elegant un răspuns tranșant cu privire la eventuala candidatură a lui Mircea Geoană la alegerile prezidențiale, programate spre finalul anului 2024.

PSD nu a luat încă o decizie cu privire la alegerile prezidențiale

Sprijinit de PSD, Mircea Geoană a mai participat la alegerile prezidențiale din 2009, dar a fost învins la Traian Băsescu. În prezent, acesta ocupă funcția de secretar secretar general adjunct al NATO.

ADVERTISEMENT

Sâmbătă, Geoană a dezvăluit că poate da un răspuns despre o revenire în cursa pentru alegerile prezidențiale la finalul mandatului pe care îl are la NATO, adică în octombrie 2023.

Inițial, mandatul său expira în 2022, dar acesta fost convins să mai rămână încă un an. Mai departe redăm reacția purtătorului de cuvânt al PSD cu privire la acest subiect:

ADVERTISEMENT

”Cred că este încă prea devreme să discutăm acest subiect. Plus că avem o iarnă care nu va fi deloc ușoară în fața noastră. La PSD, dar și în coaliție suntem orientați ca iarna să fie trecută în condiții suportabile pentru români.

Geoană a rescris istoria odată cu numirea sa la NATO

Atât de către cei vulnerabili, cât și cei din mediul de afaceri. Acestea sunt eforturile și țintele din această perioadă. Sigur că domnul Geoană ocupă o funcție extrem de onorantă pentru România.

ADVERTISEMENT

Lucrurile vor fi probabil anunțate de toți cei care vor intra în cursa prezidențială probabil ceva mai încolo”, a declarat Radu Ștefan Oprea. În octombrie 2019, Geoană era numit secretar general adjunct al NATO.

La acea vreme, el devenea românul aflat în cea mai înaltă poziție în ierarhia Alianței Nord-Atlantice. De asemenea, acesta a fost și prima persoană din Europa Centrală și de Est care ocupa această poziție.

ADVERTISEMENT

”Sunt încântat să anunț numirea lui Mircea Geoană în funcția de secretar general adjunct al NATO. Este un suporter devotat al întăririi relațiilor transatlantice, a cărui îndelungată experiență în funcții de stat și diplomatice îi va fi de ajutor în noua funcție”, declara secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

Mircea Geoană este fondatorul Institutului Aspen România, iar de-a lungul carierei a fost președintele Senatului, ministru de externe și ambasador în SUA.

ADVERTISEMENT