News

PSD: Moțiunea de cenzură merge înainte. Nu se așteaptă decizia CCR. Când ar putea să fie demis Guvernul

21.08.2020 | 16:03
PSD Motiunea de cenzura merge inainte Nu se asteapta decizia CCR Cand ar putea sa fie demis Guvernul
ADVERTISEMENT

PSD a anunțat că merge mai departe cu moțiunea de cenzură. Nu s-a luat încă o decizie cu privire la votul final, dar purtătorul de cuvând al PSD a declarat că nu se va aștepta o decizie a CCR.

„Procedura parlamentară merge înainte indiferent de această situație”, a afirmat Lucian Romașcanu.

ADVERTISEMENT

Noua conducere a PSD va fi aleasă la Congresul de sâmbătă. Apoi se va stabili în ce zi va fi votată moțiunea de cenzură.

PSD merge mai departe cu moțiunea de cenzură. Când ar putea să fie demis Guvernul

Marți vom anunța data la care se va vota această moțiune. Vom decide acestă dată. Va exista un CEX cu noua denumire validată de Congres, marți sau cel târziu miercuri care va decide în numele noii conduceri”, a declarat Lucian Romașcanu.

ADVERTISEMENT

Purtătorul de cuvânt al PSD a precizat că nu se va aștepta o decizie a Curții  Constituţionale a României.

„Se poate face vot până la sfârșitul săptămânii. În același timp, jurișii partidului vor analiza această contestație la Curte. Procedura parlamentară merge înainte indiferent de această contestație. Curtea Constituțională decide pentru viitor. Dacă stabilim votul și moțiunea trece, Guvernul va fi demis. Dacă s-a făcut până la o decizie a Curții nu se poate schimba decizia”, a mai adăugat Romașcanu.

ADVERTISEMENT

Ionel Dancă a făcut o sesizare în legătură cu depunerea unei moțiuni de cenzură. Șeful cancelariei prim-ministrului,  a depus vineri, în numele Guvernului, o plângere la Curtea Constituțională pentru un conflict de natură constituțională între Parlament și Guvern.

Partidul Social Democrat a pierdut între timp trei parlamentari. Aceștia vor pleca la PNL. PSD-ul are nevoie de voturi și Lucian Romașcanu a cerut ajutorul celor de la Pro România.

ADVERTISEMENT

„Există în derulare negocieri. Acești 3 parlamentari îmi pare rău că au ales să facă acest lucru. (…) Sperăm ca domul Ponta și întreg grupul Pro România să voteze moțiunea de cenzură”, a afirmat Lucian Romașcanu

ADVERTISEMENT