News

PSD, moțiuni simple împotriva miniștrilor de Interne și Educației: ”Chiar ar trebui să plece acasă”

19.05.2020 | 15:51
PSD motiuni simple impotriva ministrilor de Interne si Educatiei Chiar ar trebui sa plece acasa
PSD va depune două moțiuni simple împotriva miniștrilor de Interne și Educației, Marcel Vela și Monica Anisie. Sursă foto: Inquam Photos Octav Ganea
ADVERTISEMENT

PSD va depune două moțiuni simple împotriva miniștrilor de Interne și Educației, Marcel Vela și Monica Anisie.

PSD, moțiuni simple împotriva miniștrilor de Interne și Educației

Conform Agerpres, purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romaşcanu, a declarat că săptămâna viitoare social-democraţii vor depune două moţiuni simple în Parlament, împotriva miniştrilor Interne şi Educaţiei.

ADVERTISEMENT

”S-a luat decizia votării a încă două moţiuni simple, împotriva ministrului de Interne şi ministrului Educaţiei, ele sunt în faza de redactare şi săptămâna viitoare vor fi introduse în Parlament”, a spus Romașcanu.

Purtătorul de cuvânt al social-democraților a precizat într-o conferință de presă susținută la finalul Biroului Permanent al partidului că cel mai probabil cele două moţiuni vor fi introduse cu text similar în ambele camere ale Parlamentului.

ADVERTISEMENT

”Aceste moțiuni simple ar trebui să le tragă un semnal de alarmă guvernanților”

”Facem asta pentru a da greutate, pentru ca oamenii să înţeleagă că, atâta timp cât un Parlament întreg le votează plecarea acasă, chiar ar trebui să plece acasă”, a afirmat Lucian Romaşcanu.

El a adăugat că o moţiune simplă nu funcţionează până la capăt în România, iar Guvenul nu ia măsuri împotriva miniştrilor sancţionaţi: ”Moţiunile simple au rolul de a-i atenţiona pe guvernanţi că nu îşi fac treaba aşa cum trebuie”.

ADVERTISEMENT

Purtătorul de cuvânt al PSD a menționat că aceste moțiuni simple ar trebui să le tragă un semnal de alarmă guvernanților şi să îşi corecteze acţiunile, astfel încât lucrurile să se întâmple conform dorinţei românilor şi a ceea ce au promis.

”Cele 28 de legi ale programului ‘Repornim România’ reprezintă aproximativ 8% din PIB. Probabil că începând de săptămâna viitoare vom aduce legi în Parlament care să cuprindă aceste măsuri”, a concluzionat Romașcanu.

ADVERTISEMENT

În urmă cu câteva zile, purtătorul de cuvânt al PSD anunța că social-democrații pregătesc alte trei moțiuni simple împotriva unor miniștri, în afară de cele care i-au vizat pe ministrul Agriculturii, Adrian Oros, și pe ministrul Finanțelor, Florin Cîțu.

Lucian Romașcanu a mai precizat că se lucrează la textul unei moțiuni de cenzură. Momentul  depunerii nu a fost încă decis, PSD  intenționând să o depună ”dacă lucrurile vor merge din ce în ce mai prost”.

ADVERTISEMENT