ADVERTISEMENT
Hotnews

PSD, moțiuni simple împotriva miniștrilor de Interne și Educației: ”Chiar ar trebui să plece acasă”

Autori: Carmen Badulescu, Traian Terzian | 19.05.2020 | 15:51
PSD, moțiuni simple împotriva miniștrilor de Interne și Educației: ”Chiar ar trebui să plece acasă”
PSD va depune două moțiuni simple împotriva miniștrilor de Interne și Educației, Marcel Vela și Monica Anisie. Sursă foto: Inquam Photos Octav Ganea

PSD va depune două moțiuni simple împotriva miniștrilor de Interne și Educației, Marcel Vela și Monica Anisie.

ADVERTISEMENT

PSD, moțiuni simple împotriva miniștrilor de Interne și Educației

Conform Agerpres, purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romaşcanu, a declarat că săptămâna viitoare social-democraţii vor depune două moţiuni simple în Parlament, împotriva miniştrilor Interne şi Educaţiei.

”S-a luat decizia votării a încă două moţiuni simple, împotriva ministrului de Interne şi ministrului Educaţiei, ele sunt în faza de redactare şi săptămâna viitoare vor fi introduse în Parlament”, a spus Romașcanu.

ADVERTISEMENT

Purtătorul de cuvânt al social-democraților a precizat într-o conferință de presă susținută la finalul Biroului Permanent al partidului că cel mai probabil cele două moţiuni vor fi introduse cu text similar în ambele camere ale Parlamentului.

”Aceste moțiuni simple ar trebui să le tragă un semnal de alarmă guvernanților”

”Facem asta pentru a da greutate, pentru ca oamenii să înţeleagă că, atâta timp cât un Parlament întreg le votează plecarea acasă, chiar ar trebui să plece acasă”, a afirmat Lucian Romaşcanu.

ADVERTISEMENT

El a adăugat că o moţiune simplă nu funcţionează până la capăt în România, iar Guvenul nu ia măsuri împotriva miniştrilor sancţionaţi: ”Moţiunile simple au rolul de a-i atenţiona pe guvernanţi că nu îşi fac treaba aşa cum trebuie”.

Purtătorul de cuvânt al PSD a menționat că aceste moțiuni simple ar trebui să le tragă un semnal de alarmă guvernanților şi să îşi corecteze acţiunile, astfel încât lucrurile să se întâmple conform dorinţei românilor şi a ceea ce au promis.

ADVERTISEMENT

”Cele 28 de legi ale programului ‘Repornim România’ reprezintă aproximativ 8% din PIB. Probabil că începând de săptămâna viitoare vom aduce legi în Parlament care să cuprindă aceste măsuri”, a concluzionat Romașcanu.

În urmă cu câteva zile, purtătorul de cuvânt al PSD anunța că social-democrații pregătesc alte trei moțiuni simple împotriva unor miniștri, în afară de cele care i-au vizat pe ministrul Agriculturii, Adrian Oros, și pe ministrul Finanțelor, Florin Cîțu.

ADVERTISEMENT

Lucian Romașcanu a mai precizat că se lucrează la textul unei moțiuni de cenzură. Momentul  depunerii nu a fost încă decis, PSD  intenționând să o depună ”dacă lucrurile vor merge din ce în ce mai prost”.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!