News

PSD pregătește moțiune de cenzură: ”O vom depune dacă lucrurile merg din ce în ce mai prost”

17.05.2020 | 14:33
PSD pregateste motiune de cenzura O vom depune daca lucrurile merg din ce in ce mai prost
ADVERTISEMENT

Lucian Romașcanu, purtătorul de cuvânt al PSD, a anunțat că social-democrații au început să lucreze la textul unei moțiuni de cenzură. Momentul  depunerii nu a fost încă decis, PSD  intenționând să o depună ”dacă lucrurile vor merge din ce în ce mai prost”, potrivit Agerpres.

Moțiunea de cenzură, după trecerea stării de alertă

Moţiunea de cenzură se va pregăti, decizia politică este, cel puţin în acest moment, să nu o depunem cât timp există stare de alertă, pentru a nu pune în pericol actul de guvernare pe această perioadă, dar dacă lucrurile vor merge din ce în ce mai prost, cum se dovedeşte a fi, probabil că o s-o depunem, va trebui să negociem şi cu alte forţe politice din Parlament, noi fiind minoritari, şi o să vedem ce-o să se întâmple”, a spus Lucian Romaşcanu într-o conferinţă de presă susținută duminică.

ADVERTISEMENT

PSD este nemulțumit că Guvernul nu a fost receptiv la sugestiile făcute de social-democrați, mai mult aceștia au fost atacați de către oficiali guvernamentali și de către președintele Iohannis.

Am avut o lună, o lună şi jumătate în care chiar ne-am asumat acest lucru: îi lăsăm şi venim cu idei. Nu s-a întâmplat nimic, nu ne-au ascultat nici o secundă, ba, din contră, au venit constant cu atacuri din zona guvernamentală şi până la domnul preşedinte, cu menţionarea PSD mai des decât cuvântul economie sau locuri de muncă sau orice”, a spus Lucian Romașcanu.

ADVERTISEMENT

Până la depunerea moțiunii de cenzură, PSD va depune patru moțiuni simple împotriva unor miniștri din guvernul Orban.

Prima îl vizează pe ministrul Agriculturii, Adrian Oros, și va fi citită luni în Parlament.

Pe lângă Oros, PSD pregătește moțiuni împotriva miniștrilor Marcel Vela, Nelu Tătaru și Monica Anisie.

ADVERTISEMENT

Luni vom citi moţiunea împotriva ministrului Agriculturii şi, de asemenea, am început lucrul la alte trei moţiuni simple adresate Ministerului de Interne, Ministerului Sănătăţii şi Ministerului Educaţiei”, a anunțat, joi, Lucian Romașcanu.