Alegeri 2024

PSD: Presa maghiară subliniază că românii pot cumpăra mai mult decât ungurii. Măsurile guvernului Ciolacu se reflectă în nivelul de trai

PSD: „România a depășit Ungaria la PIB per locuitor raportat la puterea de cumpărare”. Măsurile guvernului Ciolacu se reflectă în buzunarele românilor
07.05.2024 | 15:08
PSD Presa maghiara subliniaza ca romanii pot cumpara mai mult decat ungurii Masurile guvernului Ciolacu se reflecta in nivelul de trai
Social-democrații spun că măsurile guvernamentale situează România deasupra Ungariei din punct de vedere economic / Foto: Facebook, Marcel Ciolacu
ADVERTISEMENT

Economia României a înregistrat o creștere susținută în ultimii doi ani, astfel că puterea de cumpărare din țară a depășit-o pe cea a unor state vecine, cum este Ungaria, susțin social-democrații. Dincolo de faptul că statisticile europene confirmă acest trend economic susținut, o confirmă și maghiarii, care au început să facă cumpărături în România, și nu invers, ca altă dată, potrivit PSD.

Nu mai privim cu invidie spre Ungaria, spune PSD

Social-democrații precizează că România a depășit deja PIB-ul Ungariei, iar noile statistici indică o deteriorare a poziției Ungariei în regiune. Factori precum salariile, costul vieții și nivelul inflației demonstrează poziția economică superioară a României.

ADVERTISEMENT

Anii 90 și începutul anilor 2.000 au reprezentat perioada în care românii priveau la Ungaria ca la o țară unde nivelul de trai era mai ridicat. Social-democrații spun că această situație nu mai este de actualitate pentru că Ungaria a încetinit ritmul dezvoltării și al economiei, care se află sub nivelul celor din România.

„Țara vecină se dezvoltă mai lent și au o economie cu un ritm de creștere mult sub România. Acest lucru se explică prin politicile și reformele fiscale introduse de Guvernul Ciolacu și îmbunătățirea semnificativă a nivelului de trai al românilor”, potrivit PSD.

ADVERTISEMENT

„Românii pot cumpăra acum mai mult decât ungurii”

Pentru prima dată, spun social-democrații, statisticile recente publicate de Eurostat arată că, în 2023, nivelul salariilor din România este peste al celor din Ungaria, „marcând un moment istoric în creșterea nivelului de trai al românilor”

„Această creștere economică se reflectă și în consumul populației, iar România a înregistrat o creștere mai stabilă în acest sens comparativ cu Ungaria. Cu alte cuvinte, românii pot cumpăra acum mai mult decât ungurii, după toți indicatorii, relatează presa din Ungaria”, arată PSD.

ADVERTISEMENT

În ultimii zece ani, mai susține PSD, s-a constatat o reducere a decalajului dintre salariile românilor și cele ale maghiarilor, până la a dispărea aproape total în prezent.

„În timp ce România a înregistrat o recuperare dinamică în privința salariilor, Ungaria pare să se confrunte cu dificultăți în menținerea unui nivel competitiv al veniturilor și consumului”, afirmă social-democrații.

ADVERTISEMENT

„România a depășit Ungaria la PIB per locuitor raportat la puterea de cumpărare”

Social-democrații spun că politicile lor economice au generat creștere economică și implicit creșterea nivelului de trai, depășind țara vecină: „Datele Eurostat arată că România a reușit să ajungă din urmă și să depășească Ungaria în ceea ce privește PIB-ul pe cap de locuitor exprimat în paritatea puterii de cumpărare (PPC). Această realizare semnificativă reflectă eficacitatea politicilor economice implementate, care au stimulat creșterea economică și au contribuit la îmbunătățirea puterii de cumpărare a cetățenilor români”.

Turismul maghiar de shopping în țara noastră

Aceste rezultate explică, potrivit social-democraților, și turismul pentru cumpărături al maghiarilor în România, fenomen care este în creștere în ultimele luni. O tendință alimentată și de politicile guvernamentale de la București de a plafona adaosul comercial la produsele de bază, având ca rezultat scăderea prețurilor.

Fapt care-i determină pe maghiari să facă cumpărături în țara noastră, la prețuri mai accesibile, o schimbare de preferințe care pune în evidență avantajele economice ale politicii guvernului român, spune PSD.

„În ultimii ani, PIB-ul pe cap de locuitor al României raportat la paritatea puterii de cumpărare s-a apropiat de cel al Ungariei, iar anul trecut l-a depășit. Această performanță indică faptul că România se află pe o traiectorie ascendentă în ceea ce privește puterea economică și nivelul de trai al populației, demonstrând beneficiile măsurilor luate de guvernul PSD în sprijinul creșterii economice și al prosperității sociale.

Pe termen lung, România a făcut pași importanți în reducerea decalajului economic față de alte țări europene. De la aderarea la UE, când avea un PIB pe cap de locuitor sub 40% din media UE, România a reușit să ajungă acum la 78%”, afirmă social-democrații.

Material susținut de PSD

ADVERTISEMENT
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am...
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am mâncat? Răducioiu și-a vomitat mațele”
Japonia mănâncă mici și sarmale. Românul care le prepară: „Clienții ling farfuria“ VIDEO
Japonia mănâncă mici și sarmale. Românul care le prepară: „Clienții ling farfuria“ VIDEO
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
Accident cumplit în Codăeşti, judeţul Vaslui. Trei tineri morţi, după un impact devastator...
Accident cumplit în Codăeşti, judeţul Vaslui. Trei tineri morţi, după un impact devastator între o maşină şi două motociclete
Ce pensie poate avea, de fapt, Irinel Columbeanu, şi ce face cu banii...
Ce pensie poate avea, de fapt, Irinel Columbeanu, şi ce face cu banii fostul milionar în euro
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
PENSIE sau INDEMNIZAȚII LUNARE? Confuzie majoră privind BANII PENSIONARILOR
PENSIE sau INDEMNIZAȚII LUNARE? Confuzie majoră privind BANII PENSIONARILOR
O nouă tentativă de blat, marca Pro TV!? Cine ar fi, de fapt,...
O nouă tentativă de blat, marca Pro TV!? Cine ar fi, de fapt, câștigătorul de la Românii au talent 2024: ”Tu ai cele mai mari șanse”
Metode naturale care te scapă de țânțari. Funcționează și în cazul muștelor
Metode naturale care te scapă de țânțari. Funcționează și în cazul muștelor
Monica Tatoiu, dezamăgită de băiatul ei. Victoraș a supărat-o foarte tare. ”Este cinic,...
Monica Tatoiu, dezamăgită de băiatul ei. Victoraș a supărat-o foarte tare. ”Este cinic, am o mare problemă cu el. Înseamnă că în viața mea am făcut niște prostii și plătesc”
Zelenski spune că aliații Kievului „se tem” de o înfrângere a Rusiei și...
Zelenski spune că aliații Kievului „se tem” de o înfrângere a Rusiei și ar vrea ca Ucraina „să câștige în așa fel încât Rusia să nu piardă”
Iubirea demult uitată a Corinei Chiriac. A iubit un cântăreț celebru, dar a...
Iubirea demult uitată a Corinei Chiriac. A iubit un cântăreț celebru, dar a părăsit-o în tinerețe: „Eu aveam 19 ani, ea puțin mai mult”