Alegeri 2024

PSD: „Prin măsurile luate de guvern, nivelul de trai în România se apropie de media europeană”

Social-democrații afirmă că prin măsurile luate de actuala guvernare, nivelul de trai în România a crescut simţitor şi se apropie de media europeană.
30.05.2024 | 16:07
PSD Prin masurile luate de guvern nivelul de trai in Romania se apropie de media europeana
Obiectivul asumat de Guvernul Marcel Ciolacu a fost creșterea nivelului de trai, arată PSD / Foto: Faceook, Marcel Ciolacu
ADVERTISEMENT

Măsurile luate de Guvernul Marcel Ciolacu, având ca scop creșterea nivelului de trai în România, sunt confirmate și de datele Eurostat, organismul de statistică al Comisiei Europene, privind puterea de cumpărare a românilor, arată PSD.

PSD: „Măsurile Guvernului Marcel Ciolacu au înscris țara noastră pe traiectoria corectă”

Măsurile luate de Guvernul Marcel Ciolacu pentru îmbunătățirea nivelului de trai al românilor, obiectivul pe care PSD și l-a asumat, sunt confirmate de datele Eurostat. Astfel, puterea de cumpărare a cetățenilor a ajuns la aproximativ 80% în raport cu media puterii de cumpărare europene, spun social democrații.

ADVERTISEMENT

„Cifrele Eurostat confirmă că măsurile Guvernului Marcel Ciolacu au înscris țara noastră pe traiectoria corectă pentru atingerea acestui obiectiv. România a ajuns la un nivel al PIB/capital exprimat în paritatea puterii de cumpărare de 78% din media UE, față de 55% cât avea acum 10 ani. Această creștere ne plasează pe prima poziție în ierarhia europeană din punctul de vedere al vitezei cu care România a avansat”, afirmă PSD, într-un comunicat.

România a depășit Ungaria

Social-democrații spun că nivelul de trai al românilor a crescut de când au intrat la guvernare, avans consolidat anul trecut, când România a depășit Ungaria, în premieră. Principala forță a creșterii economice au fost investițiile puse în practică, care au înregistrat un nivel record în perioada de după 1989, de 38,3 miliarde de euro

ADVERTISEMENT

„Efectul direct este confirmat de datele Eurostat, care au plasat România între țările care au avut cel mai mare progres al creșterii economice în Uniunea Europeană”, potrivit PSD.

Social-democrații sun că în 2023 a fost înregistrat un produs intern brut de 1.605 lei (321 miliarde de euro), cel mai ridicat nivel al PIB înregistrat vreodată în țară. „Valoarea PIB este astfel de 250 de ori mai mare decât în urmă cu un deceniu, în 2013 fiind cifrat la 650 miliarde lei”, arată social-democrații

ADVERTISEMENT

România, țintă a investitorilor străini

Această situație a dus la un nivel de atractivitate crescut al României pentru investitorii străini, potrivit indicilor de încredere în economie ai Eurostat. „Potrivit Eurostat, Indicatorul de încredere în economie (economic sentiment indicator – ESI) a ajuns la 105,1 puncte în aprilie, față de 104 puncte în martie și 101,9 puncte în februarie, ca urmare a creșterii activității în toate sectoarele”, se mai arată în comunicatul PSD.

Un număr din ce în ce mai mare de companii din străinătate au ales ca destinație de afaceri România, concomitent cu dezvoltarea și extinderea celor existente, un rol principal revenind investițiilor făcute în infrastructură.

ADVERTISEMENT

„Un efect direct al transformării țării noastre într-un magnet pentru investițiile străine este creșterea numărului de companii externe care au ales să deschidă aici noi afaceri sau să le dezvolte pe cele existente. În plus, prin investițiile masive făcute de Guvernul PSD pentru dezvoltarea infrastructurii, România este acum în topul alegerilor ca hub regional pentru comerțul între Asia și Europa”, spun social-democraţii.

Absorbție de peste 97% de fonduri europene

Social-democrații mai arată că perspectivele creșterii în continuare a nivelului de trai din România sunt date de rapiditatea coordonării politicilor economice în cadrul politicilor guvernamentale. Totodată, ei subliniază că PSD a fost partidul care a introdus salariul minim european, are cele mai multe proiecte cu fonduri europene, accesate de primari și de președinți de Consilii Județene, cu o absorbție de peste 97% în actuala guvernare.

„Semnalul pozitiv oferit de viteza de convergență economică și cel transmis prin politicile guvernamentale sunt în măsură să ofere țării noastre perspective să continue creșterea nivelului de trai al cetățenilor.

PSD este partidul care introduce în România salariul minim european, are cei mai mulți primari și președinți de Consilii Județene campioni ai proiectelor cu bani de la Comisia Europeană și a reușit, în actuala guvernare, să ducă absorbția de fonduri europene la peste 97%”, potrivit PSD.

Material susţinut de Partidul Social Democrat – Alianta PSD-PNL CMF 41240002

ADVERTISEMENT