News

PNL acuză PSD că face propagandă electorală în școli împotriva lui Klaus Iohannis: „Recurg la manipulări și minciuni”

18.11.2019 | 13:43
PNL acuza PSD ca face propaganda electorala in scoli impotriva lui Klaus Iohannis Recurg la manipulari si minciuni
ADVERTISEMENT

Prim-vicepreședintele PNL Raluca Turcan a susținut că liberalii au primit avertizări cu privire la faptul că în unele școli au apărut materiale de campanie pro-PSD, în săptămâna premergătoare turului doi al alegerilor prezidențiale, unde actualul președinte, Klaus Iohannis, o înfruntă pe fostul prim-ministru, candidatul social-democrat Viorica Dăncilă. TUrcan solicit inspectorilor școlari, directorilor și cadrelor didactice să respingă astfel de acțiuni în unitățile de învățământ.

Raluca Turcan susține că PSD face propagandă electorală în școli

Raluca Turcan a scris pe facebook: „Atenție la propaganda electorală în școli! Solicităm inspectorilor școlari, directorilor de școli și cadrelor didactice să respingă orice formă de propagandă electorală în unitățile de învățământ. Ne-a fost semnalat faptul că în unele școli au apărut materiale de propagandă pro-PSD . Astfel, în județul Vrancea, au fost distribuite așa-zise sondaje cu întrebări vădit tendențioase. Hârtiile purtau antetul unei asociații-fantomă și conțineau întrebări referitoare la activitatea Guvernului PNL și a președintelui Klaus Iohannis, iar una făcea trimitere la o realizare a Guvernului Dăncilă”.

ADVERTISEMENT

Prim-vicepreședintele PNL acuză PSD că recurge la manipulări și minciuni: „Spre deosebire de campania deschisă și directă a președintelui Klaus Iohannis, PSD recurge la manipulări și miniciuni. Reamintim că propaganda electorală este strict interzisă în școli. Ne dorim o Românie normală, în care școala să rămână strict un spațiu al educației de calitate, nu un canal de propagare a mesajelor politice”, a fost concluzia lui Turcan.

Raluca Turcan acuză PSD că face propagandă electorală în școli împotriva lui Klaus Iohannis
Raluca Turcan acuză PSD că face propagandă electorală în școli împotriva lui Klaus Iohannis *foto: captură facebook

Fake news-ul a luat amploare după turul 1 al alegerilor prezidențiale

Știrile false și trunchiate au devenit unul dintre cele mai importante aspecte ale campaniei electorale, în lipsa unei dezbateri între cei doi candidați, refuzată de Klaus Iohannis. Astfel, PSD a început o amplă campanie împotriva actualului lider de la Cotroceni, care atât în rezultatul din primul vot, dar și în sondajele de opinie, are un avans liniștitor în fața prezidențiabilului PSD.

ADVERTISEMENT

Un astfel de fake news a fost cel cu privire la „casca din urechea” lui Klaus Iohannis, în timpul dezbaterii pe care președintele a avut-o cu jurnaliștii, după victoria din primul tur al alegerilor. Gabriela Firea, cea care a distribuit această postare, a șters ceea ce a scris. Nu însă după cce și-a alienat mare parte dintre internauți.