News

PSD recunoaște că Virgil Popescu ar trebui să plece de la Ministerul Energiei. De ce nu va vota însă o moțiune de cenzură împotriva lui

Senatorul PSD Daniel Zamfir recunoaște că Ministerul Energiei e o pălărie prea mare pentru Virgil Popescu. Cu toate acestea, o moțiune de cenzură nu e validă.
06.09.2022 | 10:42
PSD recunoaste ca Virgil Popescu ar trebui sa plece de la Ministerul Energiei De ce nu va vota insa o motiune de cenzura impotriva lui
Virgil Popescu, contestat de tot mai multă lume. Foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Daniel Zamfir a declarat că Partidul Social Democrat nu va vota o moțiune de cenzură împotriva lui Virgil Popescu pentru a nu crea o criză guvernamentală, deși recunoaște că Popescu e ”piatra de moară a acestui guvern”.

PSD nu va vota o moțiune de cenzură împotriva lui Virgil Popescu

”PSD nu va vota moţiunea simplă împotriva domnului ministru Virgil Popescu şi nu pentru că domnul Popescu ar fi potrivit acolo, am spus-o de atâtea ori, domnul Popescu este piatra de moară a acestui guvern. Domnul Popescu ar trebui să plece, dar acest lucru trebuie să se facă într-o discuţie în coaliţie”, a transmis Daniel Zamfir la Digi 24.

ADVERTISEMENT

”Noi credem că această coaliţie trebuie să continue, evident este singura soluţie de stabilitate în România, ca atare PSD nu va vota. Nu s-a luat o decizie în partid, eu vorbesc acum în nume personal, este ceea ce cred eu. În mod sigur, vom discuta în partid, dar eu vă spun ce cred eu că se poate întâmpla.

Nu suntem în situaţia de a crea criză guvernamentală pentru că USR, în momentul acesta, profitând de situaţia de nemulţumire a populaţiei şi nu numai faţă de ceea ce face ministrul Popescu, profită de acest moment politic şi evident depune moţiune. În niciun caz nu e momentul unei crize guvernamentale, în niciun caz PSD nu va fi cel care va alimenta această criză guvernamentală”, a completat senatorul PSD.

ADVERTISEMENT

Deputații români vor dezbate marți, începând cu ora 16:00, moțiunea simplă de cenzură depusă de USR împotriva ministrului Virgil Popescu. Intitulată ”România fără energie. Românii plătesc factura pentru incompetenţa lui Virgil Popescu, moțiunea e o palmă dată ministrului energiei, cel considerat nepotrivit pentru postul pe care-l ocupă.

Votul pe această moțiune va fi dat miercuri, în plenul Camerei Deputaților, însă nu are nicio șansă de reușită pentru că PNL și PSD îl vor susține pe Popescu.

ADVERTISEMENT

Nu doar USR cere demisia lui Popescu ci și partidul AUR. Partidul condus de George Simion este, probabil, cel mai mare contestatar al lui Virgil Popescu. Cei din AUR îi reproșau lui Simion proasta gestionare a situației atât în cazul scumpirilor la carburanți, dar și la energie electrică.

”După o liberalizare a preţurilor la energie care a dus la creşterea tuturor preţurilor din economie – generând nu doar o criză economică, ci şi una socială majoră, ale cărei efecte depline încă nu se văd – Virgil Popescu şi-a dat în petic din nou. De această dată, în criza carburanţilor. Ce se întâmplă în orice ţară civilizată, când promiţi ceva şi nu te ţii de cuvânt? Îţi dai demisia.

ADVERTISEMENT

Alianţa pentru Unirea Românilor avertizează că va depune o moţiune simplă împotriva ministrului Energiei, dacă acesta nu va avea decenţa să se retragă din funcţie. Reamintim că ultima moţiune simplă împotriva ministrului Popescu nu a întrunit voturile necesare, PSD susţinând rămânerea lui lui Popescu în funcţie“, declara Simion în aprilie.

ADVERTISEMENT