PSD reface listele pentru parlamentare. Tehnocrații, cei mai doriți la alegeri

Ana Mirea   
în HotNews
15/09/2020, 23:29
PSD reface listele pentru parlamentare. Tehnocrații, cei mai doriți la alegeri
PSD începe „triajul” pentru parlamentare. Sursa foto - ALEXANDRU DOBRE / MEDIAFAX FOTO

Conducerea centrală a PSD intenționează să schimbe modalitatea de alcătuire a listelor de candidați pentru alegerile parlamentare.

Potrivit surselor social-democrate, la alegerile parlamentare din 2016, candidații nu au trecut printr-un filtru care să prevadă minime condiții pentru prezența pe liste.

Astfel, pe listele partidului au ajuns parlamentari care nu aveau nici experiență parlamentară și nici experiență solidă într-un domeniu de activitate, spun surse din PSD pentru știripesurse.ro.

PSD a început triajul pentru parlamentare

Social-democrații iau în calcul ca pentru viitoarele alegeri parlamentare să aibă 2-3 criterii obligatorii pe care trebuie să le îndeplinească fiecare candidat.

Experiența parlamentară și imaginea publică vor cântări cel mai mult în alegerea candidaților.

Un alt criteriu important va fi și necesarul de specialiști din fiecare comisie parlamentară. PSD își va alcătui lista de candidați la parlamentare astfel încât să aibă membri „titulari” pentru fiecare comisie parlamentară.

Mai mult decât atât, PSD a început o campanie de racolare de „tehnocrați” pentru alegerile parlamentare: juriști, economiști și personalități care să transfere partidului din prestigiul lor.

Cine nu trece prin acest „triaj” nu va fi parlamentar PSD. 

PSD va intra singur în alegerile parlamentare

PSD a decis marți să participe singur, fără vreo alianță în prealabil, în alegerile parlamentare.

Conform liderului partidului, decizia a fost luată fiindcă nici pentru alegerile din septembrie nu au format vreo alianță.

„Am luat decizia ca PSD să meargă singur în aceste alegeri parlamentare. Foarte mult a înclinat faptul că nu am avut nicio alianță electorală pentru alegerile locale”, a spus Marcel Ciolacu, după ședința Consiliului Politic Național.

Potrivit acestuia, din CPN fac parte, pe lângă președinții de organizații, și primarii de mari municipii și președinții de consilii județene care, în prezent, sunt în bătălii locale cu celelalte formațiuni politice, iar aceștia nu au dorit alianțe pentru viitoarele alegeri.

„O să încercăm să discutăm cu ceilalți lideri politici și alianțe post-electorale”, a mai spus Ciolacu.

În același timp, Ciolacu a precizat că după locale vor fi negociate alianțe cu Pro România în consiliile locale și județene. ”Am primit votul pentru o alianță post electorală locale cu Pro România la consiliile județene și consiliile loacale”, a declarat președintele PSD.

Termenul limită pentru depunerea listelor de candidați este 22 octombrie 2020. Alegerile parlamentare vor avea loc pe 6 decembrie.

Închide ×