News

PSD refuză să voteze prelungirea stării de alertă, în forma ei actuală. Anunțul oficial al lui Marcel Ciolacu

11.06.2020 | 17:51
PSD refuza sa voteze prelungirea starii de alerta in forma ei actuala Anuntul oficial al lui Marcel Ciolacu
ADVERTISEMENT

PSD refuză să voteze prelungirea stării de alertă în „actuala formă”. Optica social-democraților s-ar putea schimba, conform lui Marcel Ciolacu, dacă Guvernul Orban va face anumite modificări.

PSD refuză să voteze prelungirea stării de alertă în forma ei actuală

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că este „exclus” ca partidul său să voteze o prelungire a stării de alertă în forma ultimelor 30 de zile, așa cum a fost gândită de liberali.

ADVERTISEMENT

Ciolacu a solicitat, în mod expres, redeschiderea spitalelor pentru pacienții cu boli cronice dar și renunțarea la achizițiile publice directe, fără licitație.

PSD e pregătit să vină cu o „lege distinctă”, dacă cei din Guvern nu „vin cu ceva coerent”, a explicat Ciolacu. Liderul PSD reproșează Guvernului Orban că, la doar patru zile înainte de expirarea stării de alertă, nu există niciun document sau fundamentarea acestei stări.

ADVERTISEMENT

PSD vrea ca starea de alertă să fie prelungită doar cu 15 zile, nu cu 30

Majoritatea parlamentarilor doresc ca starea de alertă să fie prelungită doar cu 15 zile, nu cu 30 cum este momentan stipulat.

„Cred că PSD a dat dovadă de responsabilitate atât când am votat stărilei de urgenţă, cât şi când am încuviinţat starea de alertă. Sunt ferm convins că PSD nu va face altfel şi de această dată.

ADVERTISEMENT

Ţinând cont de inconştienţa Guvernului, care nu e pentru prima oară, ştiţi cele trei zile ale prostiei, mai nou cu mandatele aleşilor locali, noi am pregătit, în cazul în care Guvernul nu vine cu ceva coerent sau ceva să fie pe lege, am pregătit şi o astfel de oportunitate, să avem o lege distinctă.

Ne-am calculat paşii şi o să intre în vigoare. Sper să comunicăm cât mai repede cu Guvernul şi să nu punem sănătatea oamenilor în urma unor disfuncţionalităţi între instituţii“, a declarat Ciolacu.

ADVERTISEMENT

Liderul PSD a menționat că e „exclus” ca PSD să voteze prelungirea stării de alertă în forma ultimelor 30 de zile. De asemenea, Ciolacu e de acord ca oamenii să poarte măști în spații publice private, însă doar pentru o perioadă scurtă de timp.

ADVERTISEMENT