Alegeri 2024

PSD: „România, destinație de afaceri principală datorită creșterii economice prin investiții”

Social-democrații: „Creșterea economică prin investiții sprijinită de PSD face din România principala destinație de afaceri din zonă”
05.07.2024 | 23:47
PSD Romania destinatie de afaceri principala datorita cresterii economice prin investitii
PSD arată că măsurile de creștere economică ale Guvernului Marcel Ciolacu au stimulat investițiile străine / Foto: gov.ro
ADVERTISEMENT

Politicile PSD de investiții pentru creșterea economiei au avut ca rezultat faptul că România a ajuns o destinație principală pentru afaceri din zonă, social-democrații exemplificând demararea unor proiecte majore în ultima lună.

Programe pro-business ale Guvernului Marcel Ciolacu

Programele care au favorizat mediul de business în România, implementate și derulate de Guvernul Marcel Ciolacu, fac din anul 2024 unul favorizat de investiții masive, arată PSD. Social-democrații dau ca exemplu în acest sens proiectul unei uzine de baterii, care va fi pus în practică la Galați de compania Avesta Battery and Energy Engineering (ABEE) din Belgia.

ADVERTISEMENT

Această capacitate va beneficia de o investiție de 1,4 miliarde de euro, una din cele mai mari din sectorul auto din țara noastră. „Investiția ABEE la Galați marchează un moment crucial pentru economia românească, având potențialul de a transforma orașul într-un centru important pentru producția de baterii electrice. Proiectul prevede utilizarea celor mai avansate tehnologii de producție pentru celulele electrice de tip litiu-ion (LPF) și va crea numeroase locuri de muncă”, arată PSD.

Sprijin PSD pentru investiții

PSD arată că, pe lângă fabrica ce va fi construită la Galați, încă șase capacități de producție urmează să funcționeze în acest an, cu o valoare totală a investițiilor de 1,2 miliarde de euro. Printre aceste fabrici se află și uzina de componente auto din Argeș, a companiei Beyçelik Gestamp, noul modul de producție al companiei Continental la Sibiu (o investiție de 45 de milioane de euro), și capacitatea de la Oradea de producție de motoare electrice și ventilatoare (ebm-papst).

ADVERTISEMENT

Peste 1.000 de locuri de muncă

O altă investiție, tot la Oradea, este o nouă fabrică a Biopharma Plasma (34.000 de metri pătrați), o investiție de 37 de milioane de euro, având ca partener Agenția de Dezvoltare Locală Oradea.

„Aceste proiecte vor aduce peste 1.000 de locuri de muncă noi și vor contribui la creșterea economică a țării. De asemenea, Symmetrica investește 48 milioane de euro într-o nouă fabrică de prefabricate la Bolintin-Vale (Ilfov), Hengst Filtration a inaugurat o nouă fabrică de 8 milioane de euro la Balș, iar Karl Mayer va construi două fabrici și un centru de întreținere tehnică în Maramureș, proiecte de mai multe milioane de euro”, potrivit social-democraților.

ADVERTISEMENT

Proiecte industriale de importanță majoră

PSD arată că Guvernul Marcel Ciolacu a acordat mijloace financiare pentru a dezvolta investițiile care au ca rezultat stimularea economiei țării. Spre exemplu, compania germană Continental a primit sprijin financiar de la stat pentru noua uzină din Sibiu. „Aceasta va include atât zone de producție, cât și de logistică și birouri, contribuind semnificativ la creșterea capacităților de producție ale companiei în România”, spun social-democrații.

„Sprijinul acordat de PSD noilor uzine și facilități de producție construite în 2024 subliniază angajamentul partidului de a stimula creșterea economică și de a crea locuri de muncă. Investițiile semnificative din partea companiilor internaționale, facilitate de politici guvernamentale favorabile, vor transforma România într-un hub industrial important în Europa. Astfel, PSD contribuie la consolidarea economiei naționale și la creșterea veniturilor tuturor românilor”, mai arată PSD.

ADVERTISEMENT

Material realizat cu sprijinul PSD

 

Produsul cu care românii au făcut un milion de euro în Germania: „Au...
Produsul cu care românii au făcut un milion de euro în Germania: „Au cumpărat o sută de TIR-uri pline!”
Cum a ajuns un bărbat să construiască o tavernă grecească în propria curte:...
Cum a ajuns un bărbat să construiască o tavernă grecească în propria curte: „Avem o listă de așteptare și primim clienți de peste tot”
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al...
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al României. Cum a ajuns fiica dictatorilor României exilată în locuința acestuia
Maria e bucătăreasă şi străbate ţara-n lung şi-n lat. Ideea care i-a venit...
Maria e bucătăreasă şi străbate ţara-n lung şi-n lat. Ideea care i-a venit după ce s-a întors de la muncă din Italia
Schimbare de look a singurei femei care l-a făcut bunic pe Ion Ţiriac....
Schimbare de look a singurei femei care l-a făcut bunic pe Ion Ţiriac. Fanii au reacţionat imediat
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
ÎNȚELEGERE făcute de Iohannis cu Zelenski. Ce înseamnă pentru România
ÎNȚELEGERE făcute de Iohannis cu Zelenski. Ce înseamnă pentru România
A cerut disperată ajutorul la 112 că este urmărită de un urs masiv....
A cerut disperată ajutorul la 112 că este urmărită de un urs masiv. Ce au făcut autoritățile. Ultimele clipe din viața tinerei moarte la Bușteni
Omenirea, amenințată de mari cutremure. Cauza care provoacă mișcările seismice
Omenirea, amenințată de mari cutremure. Cauza care provoacă mișcările seismice
Dana Rogoz a făcut anunţul dup 12 ani de căsnicie cu Radu
Dana Rogoz a făcut anunţul dup 12 ani de căsnicie cu Radu
Românul și-a păstrat banii în sobă, apoi s-a dus la BNR și a...
Românul și-a păstrat banii în sobă, apoi s-a dus la BNR și a încercat să îi înlocuiască. Surprinzător ce a urmat
Stațiunea mai puțin cunoscută de la noi care va detrona Mamaia. Plaja e...
Stațiunea mai puțin cunoscută de la noi care va detrona Mamaia. Plaja e un colț de Rai, iar prețurile sunt mici