News

PSD s-a reunit în CEx. Viorica Dăncilă discută blocajul din Guvern

09.09.2019 | 18:58
PSD sa reunit in CEx Viorica Dancila discuta blocajul din Guvern

Cu moțiunea de cenzură pregătită de liberali și refuzurile repetate ale președintelui Klaus Iohannis, care nu a dorit să dea curs propunerilor de miniștri interimari, social-democrații s-au  reunit în cursul zilei de luni într-un nou Comitet Executiv, pentru a dezbate și a identifica soluțiile prin care să depășească această situație.

PSD discută în Cex blocajul din Guvern

Într-un interviua cordat recent, Victor Negrescu, liderul PES activists România, a precizat că unul dintre principalele subiecte ce vor fi aduse în dicuție se referă la necesitatea reducerii numărului de miniștri dina ctualul Guvern. Totodată, în CEx va fi ridicată și problema noului șef al Seantului, Viorica Dăncilă fiind decisă să-l propună pentru această funcție pe Teodor Meleșcanu.

În primul rând o să discutăm despre cum putem asigura stabilitatea României şi acest lucru presupune în primul rând să avem un preşedinte al Senatului, să avem un Parlament care poate funcţiona în integralitatea sa şi ulterior într-adevăr vom discuta despre cum putem avea un Guvern eficient pe mai departe. Doamna prim ministru şi ceilalţi colegi şi rândul trecut au vorbit despre nevoia de a veni cu o nouă formulă guvernamentală, cu noi elemente pentru oferta noastră politică şi sunt convins că astăzi putem să vorbim despre aceste subiecte. Într-adevăr au mai fost discuţii despre nevoia de a avea mai puţini miniştri în Guvernul României şi oameni care să se concentreze în acelaşi timp pe obiectivele pe care le avem la nivelul programului de guvernare şi probabil că acest subiect va fi discutat şi astăzi”, a declarat Victor Negrescu.

Dancilă a convocat CEx-ul PSD. Sursa foto: adevarul.ro
Dancilă a convocat CEx-ul PSD. Sursa foto: adevarul.ro

PSD vrea cu orice preț să rămână la guvernare

Chestionat în privința unui eventual plan prin care să-i țină aproape pe membrii Pro România, liderul PES nu a dorit să ofere foarte multe detalii, precizând doar că social-democrații vor face totul pentru a-și duce guvernarea la bun sfârșit.

Nu are legătură cu un partid sau cu celălalt, noi suntem responsabili în faţa românilor în faţa cetăţenilor şi vrem să venim cu o propunere coerentă. Noi am venit despre această nevoie de a veni cu o nouă ofertă politică în toamna acestui an şi în trecut, o facem şi acum, da, presaţi un pic şi de contextul actual pe care îl avem, dar sunt convins că ce este important pentru noi este să ajustăm ce înseamnă programul de guvernare, venim cu noi propuneri, cu noi obiective pe care ni le fixăm în perioada următoare, obiective pe termen scurt în aşa fel încât românii să vadă eficienţa guvernării”, a mai spus Victor Negrescu.