Alegeri 2024

PSD și-a stabilit obiective majore de atragere de fonduri europene. Contracte de minim 20 de miliarde de euro, până la sfârșitul anului

PSD și-a stabilit ținta privind absorbția de fonduri europene. Adrian Câciu: „Până la final de an, obiectivul este să contractăm minim 20 miliarde euro”
24.05.2024 | 13:00
PSD sia stabilit obiective majore de atragere de fonduri europene Contracte de minim 20 de miliarde de euro pana la sfarsitul anului
Ministrul Adrian Câciu spune că până la sfârșitul lunii iunie, valoare contractelor va fi de peste zece miliarde de euro / Foto: Facebook, Adrian Câciu
ADVERTISEMENT

Adrian Câciu, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, a anunțat că în România au fost semnate contracte în valoare de peste șase miliarde de euro pentru proiectele depuse pentru programele din Politica de Coeziune 2021-2027.

Adrian Câciu: Contracte de minim 20 de miliarde până la finele anului

Adrian Câciu, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, anunțat  încheierea în România a mai multor contracte în valoare de peste șase miliarde de euro pentru proiecte depuse în cadrul apelurilor care au fost deschise pe programele finanțate din Politica de Coeziune 2021-2027.

ADVERTISEMENT

Ministrul Adrian Câciu a anunțat că, până la sfârșitul lunii iunie, valoarea contractelor încheiate va fi de peste zece miliarde de euro. Până la sfârșitul acestui an, obiectivul este ca valoarea contractelor încheiate să ajungă la minim 20 de miliarde de euro, arată PSD.

„Totodată, la acest moment România deja are rambursate 1,2 miliarde euro, iar până la finalul lui 2024 ar urma să ne intre în conturi un total de 5 miliarde de euro, parte din alocarea pe întreg exercițiul financiar 2021-2027”, arată PSD.

ADVERTISEMENT

„Contracte în valoare totală de 6 miliarde euro încheiate pentru pentru proiecte depuse în cadrul apelurilor care au fost deschise pe programele finanțate din Politica de Coeziune 2021-2027. Până la finalul lunii iunie, valoarea contractelor va depăși 10 miliarde euro, iar până la final de an obiectivul este să contractăm minim 20 miliarde euro. (…) România are deja în conturi 1,2 miliarde euro din alocarea aferentă exercitiului 2021-2027 pe Politica de Coeziune. Până la final de an va avea peste 5 miliarde euro rambursati din acest exercitiu financiar”, se arată într-o postare a ministrului Adrian Câciu pe pagina sa Facebook.

Trei spitale regionale și cel puțin șapte județene

Social-democrații arată că, pentru Programul Sănătate din exercițiul financiar 2021-2027, este alocată o sumă totală de 5,88 miliarde de euro, potrivit Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene. „Dintre acestea deja au fost contractate 2 miliarde de euro, fapt care poziționeaza segmentul Sănătate în topul absorbției de fonduri de la acest minister”, potrivit PSD.

ADVERTISEMENT

Cu aceste fonduri vor fi construite, printre altele, spitale regionale la Iași, Cluj și Crasiova (faza a II- a). Totodată, aceste sume vor contribui la susținerea construcției și dotării a șapte spitale județele și de urgență. Este vorba de spitale cu o singură specialitate și de centre de transplant, acreditate și cu locații în centre universitare.

„Cele mai mari valori contractate se înregistrează în cadrul Programului Sănatate (cca 2 mld eur) și Programului Dezvoltare Durabilă, iar ceea ce este important este ca sunt proiecte care se referă la investitii în infrastructura sectorială”, se arată în postarea lui Adrian Câciu.

ADVERTISEMENT

Sume record și pentru IMM-uri

Social-democrații mai arată că proiectele care au fost depuse deja în cadrul dezvoltării IMM-urilor valorează peste opt miliarde de euro. Apelul pentru dezvoltarea microîntreprinderilor este inclus în Programul Tranziție Justă al exercițiului financiar 2021-2027. Contractarea proiectelor începe săptămâna viitoare, a precizat Câciu.

„De săptămâna viitoare începem contractarea proiectelor depuse în cadrul apelului dedicat dezvoltării IMM-urilor din Programul Tranziție Justă, unde au fost depuse proiecte care depăsesc 8 miliarde lei”, a informat ministrul Adrian Câciu în aceeași postare.

„PSD este partidul care introduce în România salariul minim european, are cei mai mulți primari și președinți de Consilii Județene campioni ai proiectelor cu bani de la Comisia Europeană și a reușit, în actuala guvernare, să ducă absorbția de fonduri europene la peste 97%”, potrivit social-democraților.

Material susținut de Partidul Social Democrat – Alianta PSD-PNL CMF 41240002

 

ADVERTISEMENT
Asta le întrece pe toate! Wanda Nara s-a pozat dezbrăcată prin iarbă, doar...
Asta le întrece pe toate! Wanda Nara s-a pozat dezbrăcată prin iarbă, doar în cizme din denim. Imagini interzise minorilor
Curiozități despre solstițiul de vară din 2024. Locul din România unde se descifrau...
Curiozități despre solstițiul de vară din 2024. Locul din România unde se descifrau tainele cerului VIDEO
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus...
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus un fotbalist cunoscut
Solstiţiu de vară 2024. Tradiţii şi obiceiuri în cea mai lungă zi din...
Solstiţiu de vară 2024. Tradiţii şi obiceiuri în cea mai lungă zi din an. Fenomenul unic din ultimii 228 de ani
Cine e milionarul român îşi copleşeşte iubita mai tânără cu 24 de ani...
Cine e milionarul român îşi copleşeşte iubita mai tânără cu 24 de ani cu cadouri scumpe şi o duce numai în vacanţe de lux
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A...
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A spus 'stop joc' pe plajă! / FOTO
CE TREBUIE să facă PENSIONARII când VINE decizia de RECALCULARE. ANUNȚUL șefului CASEI...
CE TREBUIE să facă PENSIONARII când VINE decizia de RECALCULARE. ANUNȚUL șefului CASEI de Pensii
Strigătul disperat al mamei unui copil cu nevoi speciale, marginalizat la serbarea de...
Strigătul disperat al mamei unui copil cu nevoi speciale, marginalizat la serbarea de sfârșit de an. "M-a durut"
Creme solare, retrase din supermarketuri. Sunt extrem de periculoase
Creme solare, retrase din supermarketuri. Sunt extrem de periculoase
Bianca Drăguşanu, reacţie după ce Bădălău şi-a scos noua iubită în public: Am...
Bianca Drăguşanu, reacţie după ce Bădălău şi-a scos noua iubită în public: Am pierdut 4 ani din viaţă! Cine este Daria
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care...
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care și-a pus amprenta asupra chipului ei
Cum a descoperit Christian Sabbagh că fiul său are autism. Soția sa a...
Cum a descoperit Christian Sabbagh că fiul său are autism. Soția sa a fost prima persoană care și-a dat seama: „O bună perioadă de timp nu mi-a zis”