News

PSD și PNL, alianță electorală pentru România. ”Dați-ne două săptămâni după 10 iunie”

PSD și PNL vor face alianță electorală pentru România după alegerile locale dacă românii vor da votul candidaților Coaliției la locale și europarlamentare.
20.03.2024 | 21:28
PSD si PNL alianta electorala pentru Romania Datine doua saptamani dupa 10 iunie
PNL și PSD ar putea merge împreună și la prezidențiale sau parlamentare Sursa foto: hepta
ADVERTISEMENT

Liderii celor două partide sunt încrezători în capacitatea Coaliției de a veni cu un ”proiect pentru România” așa cum au venit cu un proiect pentru București și cu un proiect pentru Europa.

PSD și PNL, alianță electorală pentru România

Întrebat dacă PSD şi PNL ar putea să susțină împreună un candidat, chiar și un independent, pentru alegerile prezidențiale, liderul social-democraților s-a arătat încrezător în șansele Coaliției.

ADVERTISEMENT

“Am venit cu un proiect pentru Bucureşti, am venit împreună cu un proiect pentru Europa. Avem o coaliție de guvernare coerentă şi dacă românii o să ne dea votul pentru aceste proiecte, sunt ferm convins că o venim şi cu un proiect pentru România”, a afirmat Marcel Ciolacu.

Președintele PSD nu a precizat clar dacă această alianţă electorală  ar putea fi doar pentru alegerile prezidenţiale sau şi pentru alegerile parlamentare.

ADVERTISEMENT

La fel de încrezător în șansele unei astfel de alianțe s-a arătat și președintele Partidului Național Liberal, care a precizat însă că răspunsul la această întrebare se va contura în două săptămâni după locale și europarlamentare.

“Dacă a fost să alegem primarul Capitalei în două săptămâni, daţi-ne două săptămâni, după 10 iunie, şi vom veni şi cu răspunsul la această întrebare”, a spus Nicolae Ciucă.

ADVERTISEMENT

Întrebat de jurnaliști dacă, în cazul în care PSD şi PNL nu vor câștiga Primăria Capitalei cu medicul Cătălin Cîrstoiu, pică această variantă pentru alegerile parlamentare, Marcel Ciolacu a răspuns:

“În primul rând, sunt ferm convins că o să câştigăm, dar aşa cum v-a zis şi domnul președinte Nicolae Ciucă, ne dați două săptămâni, după 9 iunie să venim”.

ADVERTISEMENT

După ce și-au anunțat candidatul pentru Primăria Capitalei, liderii PNL și PSD au început discuțiile pentru lista comună de la europarlamentare.

ADVERTISEMENT