News

PSD și Pro România se pregătesc să câștige alegerile. Ciolacu recunoaște: „Discut zilnic cu Victor Ponta”

03.06.2020 | 17:17
PSD si Pro Romania se pregatesc sa castige alegerile Ciolacu recunoaste Discut zilnic cu Victor Ponta
PSD și Pro România au bătut palma. Marcel Ciolacu: ”Am semnat cu Victor Ponta un acord de creare de majorităţi la consiliile judeţene, consiliile locale”. Foto: INQUAM Photos George Calin
ADVERTISEMENT

PSD se pregătește de o coaliție nemaivăzută, alături de Pro România și alte partide, totul pentru a câștiga alegerile locale și parlamentare ce urmează în acest final de an.

PSD și PNL se pregătesc de o mare alianță. Ciolacu recunoaște discuțiile cu Ponta

Liderul de moment al PSD, Marcel Ciolacu, a dezvăluit că discută zilnic cu Victor Ponta. De asemenea, Ciolacu l-a chemat pe Sorin Grindeanu în PSD, alături de Vasile Dâncu, liderul din umbra al PSD în Ardeal.

ADVERTISEMENT

Cu Victor Ponta discut zilnic, chiar dacă uneori ne contrazicem”, a dezvăluit Ciolacu. „Pe domnul Grindeanu l-am chemat oficial în PSD”, a completat liderul de moment al Partidului Social Democrat.

PSD urmează să desfășoare un Congres, atunci când situația epidemiologică va permite, cel mai probabil pentru a-și alege un nou lider. Marel Ciolacu e dispus să facă un pas în spate, însă nimeni nu pare dispus să îl înlocuiască.

ADVERTISEMENT

Gabriela Firea, cel mai popular membru PSD, nu este interesată să conducă atât de vizibil partidul, fiind mulțumită cu postul de „influencer” din umbră.

PSD vs. PNL, cineva câștiga bătălia finală?

Lupta dintre PNL și PSD părea o glumă în urmă cu câteva luni, înainte de pandemie. PNL se apropia lejer de 40%, în timp ce PSD era în cădere liberă, spre 20%. Actualele sondaje arată o cădere liberă a PNL, pe fondul proastei conduceri a lui Ludovic Orban, așa că liberalii nu mai sunt siguri că vor ajunge la putere după următoarele alegeri.

ADVERTISEMENT

PSD va încerca în primul rând să se „reinventeze” cu oameni credibili, cum ar fi Vasile Dâncu sau Sorin Grindeanu. Cu toate acestea, PSD are nevoie de Pro România lui Victor Ponta și ALDE al lui Călin Popescu Tăriceanu.

Experții cred că cele trei partide vor forma o alianță înainte de alegeri, asemeni USL (când PNL era frate cu PSD), însă și așa rămâne de văzut cine va ajunge la putere. PSD, împreună cu Pro România și ALDE ar ajunge probabil la 40%, însă același lucru l-ar face, fără probleme, și PNL + PMP + USR. În aceste condiții, cheia va fi atragerea de partea câștigătoarea a UDMR și a minorităților.

ADVERTISEMENT

Între timp, PNL încearcă să scape de Ludovic Orban, în condițiile în care liderul liberal a pierdut total încrederea populației. Peste 70% dintre români nu au încredere în Orban.

ADVERTISEMENT