News

PSD, solicitări către Guvernul Orban legat de COVID-19: ”Oamenii au dreptul să știe ce se întâmplă!”

04.04.2020 | 13:12
PSD solicitari catre Guvernul Orban legat de COVID19 Oamenii au dreptul sa stie ce se intampla
ADVERTISEMENT

Partidul Social Democrat este de părere că actuala conducere ascunde foarte multe lucruri despre pandemia de coronavirus și cere liberalilor să nu confunde restricții impuse în timpul acestei crize cu dictatura.

Membrii PSD solicită Guvernului Orban informații clare despre coronavirus

Membrii PSD cer Guvernului Orban să comunice oamenilor adevărul despre pandemia de coronavirus. PSD susține că poporul român are tot dreptul să cunoască care este situația reală a cazurile pozitive, a medicilor care au fost infectați cu noul tip de coronavirus sau ce măsuri s-au luat în privința persoanelor care locuiesc în mediul rural.

ADVERTISEMENT

„Domnilor guvernanți, nu confundați comunicarea unitară cu cenzura! Nu confundați restricțiile din timpul unei crize cu dictatura!

Ascunderea, omisiunea sau prezentarea cu întârziere a unor informații de interes public nu au nicio legătură cu gestionarea unitară a comunicării oficiale în timp de criză!”, se arată pe pagina de Facebook a partidului.

ADVERTISEMENT

Mesajul prin care PSD cere PNL adevărul despre COVID-19

Totodată, PSD mai solicită Guvernului condus de Ludovic Orban prezentarea numărului exact al oamenilor care au ajuns pe teritoriul țării noastre, dar și care este stocul echipamentelor de protecție folosit de cadrele medicale care  luptă împotriva virusului din China.

„Oamenii au dreptul să știe ce se întâmplă! PSD solicită Guvernului să prezinte urgent următoarele informații de interes public: 

ADVERTISEMENT

1. Cine face parte din Grupul de Comunicare Strategică și cine îl coordonează? Cine răspunde pentru informațiile eronate transmise de acest grup?

2. Numărul actualizat de persoane TESTATE, CARANTINATE, IZOLATE, INFECTATE, VINDECATE, DECEDATE, pe fiecare LOCALITATE ȘI JUDEȚ, după adresa de domiciliu a persoanelor din fiecare categorie. 

ADVERTISEMENT

3. Numărul actualizat al cadrelor medicale (distinct pe fiecare categorie) TESTATE, CARANTINANTE/IZOLATE, VINDECATE, dacă va fi cazul DECEDATE, pe fiecare SPITAL, LOCALITATE ȘI JUDEȚ, după adresa unității medicale.

4. Numărul actualizat de teste PCR achiziționate, disponibile, aflate în procesare, comunicate pacienților PENTRU FIECARE ZI de după alerta OMS din 22 ianuarie, pe fiecare UNITATE MEDICALĂ, LOCALITATE ȘI JUDEȚ, după adresa unității medicale. 

5. Numărul actualizat de pacienți UNICI testați, pentru fiecare zi de după alerta OMS din 22 ianuarie, pe fiecare localitate și județ, după adresa de domiciliu a pacienților.

6. Numărul actualizat de aparate de procesare a testelor, puse în funcțiune (active!) în fiecare zi de după alerta OMS din 22 ianuarie, pe fiecare județ, după adresa unității în care funcționează fiecare aparat.

7. Numărul actualizat al cadrelor medicale/de cercetare care sunt implicate în colectarea, procesarea și comunicarea rezultatelor testelor, pe fiecare zi de după alerta OMS din 22 ianuarie.

8. Evoluția stocurilor de echipamente de protecție a cadrelor medicale, în fiecare zi de după învestirea Guvernului Orban din 4 noiembrie 2019, defalcat pe combinezoane, măști chirurgicale, măști de protecție (FFp2 și FFp3, mănuși de unică folosință, echipamente pentru protecția ochilor și dezinfectanți.

9. Câți cetățeni români din Italia, Spania, Franța, Germania au revenit în România, după 31 ianuarie 2020? Câți dintre ei au fost #testați, câți au fost trimiși în #carantină și câți în #izolare?

10. Ce măsuri a luat Guvernul pentru a se asigura că persoanele aflate în izolare la domiciliu în #mediulrural respectă condițiile impuse? (numărul total de posturi de pază, numărul total de controale/verificări etc.)”, sunt solicitările pe care PSD le cere Guvernului Orban.

ADVERTISEMENT