News

PSD va depune moțiune simplă împotriva ministrului Economiei, Claudiu Năsui

08.03.2021 | 16:16
PSD va depune motiune simpla impotriva ministrului Economiei Claudiu Nasui
ADVERTISEMENT

Partidul Social Democrat va depune moțiune simplă împotriva ministrului Economiei, Claudiu Năsui. Anunțul a fost făcut luni, prin vocea liderului său Marcel Ciolacu.

Moțiunea va fi depusă în această săptămână la Senat. Liderul social-democrat a precizat că vor încerca să creeze majoritate în jurul acesteia.

ADVERTISEMENT

Marcel Ciolacu a precizat că motivele pentru care s-a luat această decizie sunt reprezentate de blocarea „Măsurii 3 din fonduri europene”, „vânzarea companiilor româneşti profitabile” sau „decizia de a nu se mai promova exporturile româneşti”. La data de 22 februarie, prim-vicepreşedintele PSD Sorin Grindeanu a anunțat că PSD va depune o moțiune simplă împotriva lui Claudiu Năsui. Acesta din urmă, în replică, a menționat că a depus plângere penală la DNA pentru suspiciuni de corupție platforma de granturi acordate IMM-urilor.

PSD va depune moțiune simplă împotriva ministrului Economiei, Claudiu Năsui

„Suntem în opoziţie. Vom încerca să creăm majoritate. De data aceasta vom depune moţiunea la Senat”, a declarat Marcel Ciolacu.

ADVERTISEMENT

Liderul PSD a precizat că este posibil să mai urmeze și alte asfel de moțiuni. Aceasta ar fi doua moțiune simplă depusă depusă de social democrați, după cea care îl viza pe ministrul sănătății, Vlad Voiculescu.

„Am luat hotărârea să depunem săptămâna asta, la Senat, moţiunea împotriva ministrului Năsui, aşa cum am anunţat. Motivele le cunoaşteţi. În primul rând blocarea Măsurii 3 din fonduri europene,” a spus Ciolacu luni, la finalul şedinţei Biroului Permanent Naţional al PSD.

ADVERTISEMENT

Acesta a explicat că 478 de milioane de euro sunt blocate pentru că „ministrul şi-a făcut un cont de administrator în procedura de selectare a companiilor”, dar a adus aminte și de „vânzarea companiilor româneşti profitabile”, comparând această decizie cu cele ale altor state europene. O altă motivare a fost „decizia de a nu se mai promova exporturile româneşti”.

„Categoric nu s-ar putea iniţia vânzarea companiilor româneşti profitabile în perioada pandemiei şi de criză economică, lucru total neadecvat în calitate de ţară membră a Uniunii Europene. Celelalte state au blocat vânzarea de acţiuni, precum Germania sau Franţa”, a explicat Ciolacu.

ADVERTISEMENT

„Acest lucru nu s-ar putea face fără avizul Ministrului Economiei. (…) Decizia de a nu se mai promova exporturile româneşti, mi se pare o decizie incorectă faţă de companiile şi produsele româneşti”, a adăugat acesta.

ADVERTISEMENT