News

PSD va vota starea de alertă cu anumite condiții. Anunțul lui Marcel Ciolacu 

15.06.2020 | 09:24
PSD va vota starea de alerta cu anumite conditii Anuntul lui Marcel Ciolacu
ADVERTISEMENT

PSD, principalul partid de Opoziție, ar putea vota starea de alertă pe care cei de la Putere și-o doresc prelungită începând cu mijlocul acestei luni.

Pentru ca acest lucru să se întâmple, liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, impune o serie de condiții pe care Guvernul Orban ar trebui să le îndeplinească.

ADVERTISEMENT

Duminică, Marcel Ciolacu a afirmat că nu va vota prelungirea stării de alertă în condițiile impuse de Guvernul liberal. Liderul interimar PSD susține că va lua orice măsură necesară pentru sănătatea cetățenilor, dar cu condiția de a modifica Ordonanța de Urgență.

Ce condiții pune PSD pentru a vota starea de alertă

Cea mai importantă modificare privind proiectul legislativ al prelungirii stării de alertă vizează durata acesteia. Într-o emisiune de la Antena3, Marcel Ciolacu a spus că PSD nu va vota prelungirea stării de alertă aşa cum a fost aceasta până acum, iar social-democrații au stabilit că prelungirea stării de alertă să nu fie mai mare de 15 zile.

ADVERTISEMENT

”Vom vota orice măsură pentru protejarea sănătății românilor, în schimb avem cadrul legal să modificăm această HG emisă de Guvern. în acest moment, noi suntem de acord doar cu o prelungire de 15 zile.

Este de neacceptat ca după 3 luni de zile să nu începi un parteneriat cu românii, să le explici ce se întâmplă în țară pe această chestiune a pandemiei.

ADVERTISEMENT

Toate dezbaterile au fost dacă PSD va fi sau nu de acord cu starea de alertă. Nu poti să aştepţi până în ultima zi, să vii cu un HG şi pe urmă să discuţi în Parlament. Parcă se încearcă să se astupe nişte lucruri sub această stare de alertă”, a afirmat Ciolacu.

Ciolacu: ”PSD dorește să evite corupția din spatele stării de alertă”

Șeful interimar al PSD mai spune că în perioada următoare o serie de măsuri trebuie să rămână la latitudinea Guvernului sau a specialiștilor în sănătate. Totodată, PSD dorește să evite corupția ascunsă în spatele așa numitei ”stări de alertă”.

ADVERTISEMENT

”E normal să lași anumite instrumente guvernului sau specialiștilor. De exemplu purtarea măștilor, distanțarea socială, faptul că se intră în carantină la revenirea în țară. Tot ce ține de sănătatea oamenilor nu avem nicio problemă.

Probleme sunt să se deschidă spitalele pentru bolnavii cronici. Să ai încredere în medici și în preoți că știu să gestioneze tot ce înseamnă reguli. Oamenii nu mai trebuie să aibă o problemă cu necunoscutul”, a mai declarat acesta la sursa citată.

ADVERTISEMENT