News

Vești bune pentru românii care au credite! Ratele vor scădea cu până la 18%

02.05.2019 | 10:38
Vesti bune pentru romanii care au credite Ratele vor scadea cu pana la 18

Ziua vine cu vești bune pentru românii care au credite. Ratele vor scădea cu până la 18%, în funcție de tipul de împrumut contractat. În data de 2 mai, când Banca Națională a României(BNR) va stabili și comunica cursul valutar al monedelor lumii, dar și indicele ROBOR de referință al ratei dobânzii, se va anunțat și noul indice.

Vești bune pentru românii care au credite

Într-un mesaj publicat de PSD, se arată că schimbarea se va produce deoarece IRCC, media aritmetică a ratelor dobânzilor zilnice ponderate ale tranzacțiilor interbancare, din ultimul trimestru al anului precedent, ce este valabil din 2 mai, are un procent de 2.39%, față de ROBOR pe 3 luni(3M) de 3.37% și unul pe 6 luni(6M) de 3.42%, înregistrat în data de 30 aprilie 2019.

În josul mesajului, formațiunea politică a alăturat și un tabel, pentru a exemplifica dorința și schimbarea care îi va ferici pe români. „Ratele la creditele romanilor vor scadea cu până la 18%, în functie de tipul de imprumut contractat. Astăzi se va anunta noul indice de referinta al ratei dobanzii, cel care inlocuieste Robor la 3 luni in contractele de credit cu dobanda variabila.

PSD, vești bune pentru românii care au credite! Ratele vor scădea cu până la 18%
Tabelul publicat de formațiunea politică, în josul mesajului

Ratele românilor vor scădea cu până la 18%

Ratele românilor vor scădea deoarece IRCC (media aritmetică a ratelor dobânzilor zilnice ponderate ale tranzacțiilor interbancare) din ultimul trimestru 2018, valabil începând cu 2 mai, este de 2,39%, comparativ cu un ROBOR 3 luni de 3,37% și un ROBOR 6 luni de 3,42% (30 aprilie 2019).

Pentru a estima impactul înlocuirii ROBOR 3 luni/6 luni cu IRCC am luat în considerare că IRCC este cu 0,98 puncte procentuale mai redus decât ROBOR 3 luni și cu 1,03 puncte procentuale mai redus decât ROBOR 6 luni. Românii cu credite vechi trebuie să meargă la bancă și să ceară refinantarea creditului în actualele conditii”, este mesajul postat pe Facebook.