News

PSD vrea noi impozite. Piața imobiliară și jocurile de noroc, vizate de Ciolacu

Marcel Ciolacu, liderul PSD, a anunțat că are intenția de a obține impozitarea clădirilor în funcție de valoarea imobilului precum și impozitarea suplimentară a jocurilor de noroc.
16.06.2022 | 17:08
PSD vrea noi impozite Piata imobiliara si jocurile de noroc vizate de Ciolacu
Marcel Ciolacu, liderul PSD, despre impozitarea jocurilor de noroc. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Ciolacu a anunțat că nu va fi de acord ca un imobil de 1 milion de euro să fie impozitat la fel ca un apartament de 80.000 de euro.

Ciolacu vrea să impoziteze suplimentar piața imobiliară și jocurile de noroc

„Nu voi fi de acord ca un apartament din Primăverii, care face un milion de euro, să plătească acelaşi impozit cu un apartament din Buzău, care face 80.000 de euro”, a anunțat Ciolacu.

ADVERTISEMENT

Totodată, liderul PSD a vorbit despre impozitarea suplimentară a jocurilor de noroc. O astfel de măsură este „posibilă”, potrivit lui Ciolacu.

Liderul PSD s-a referit în declaraţiile făcute și la din Codul Fiscal: ”Aţi văzut că şi organismele internaţionale ne-au atras atenţia asupra acestui lucru, şi Comisia Europeană, excepţiile din Codul Fiscal în acest moment însumează în jur de 64 de miliarde ( de lei, nr). Sunt un pic cam mult”.

ADVERTISEMENT

”Nu îmi cereţi ca un apartament din Primăverii, care face un milion de euro, să plătească acelaşi impozit cu un apartament din Buzău, care face 80.000 de euro, că nu voi fi de acord cu aşa ceva”, a mai completat Ciolacu.

Referitor la jocurile de noroc, Ciolacu este de părere că statul român are datoria de a descuraja acest viciu.

ADVERTISEMENT

Eu cred că statul român are datoria de a nu încuraja jocurile de noroc, mai ales în perioade de criză, când astfel de lucruri explodează, în orice societate”, a completat Ciolacu.

Impozitarea pieței imobiliare vine în contextul în care în ultimii ani prețurile au explodat în acest domeniu.

ADVERTISEMENT

Bucureștiul este un oraș plin de viață din acest punct de vedere. Pandemia de coronavirus nu a scăzut prețurile, din contră. Piața imobiliară a cunoscut un adevărat boom. La dezvoltatori nici nu s-a pus problema vreodată de reduceri. S-au vândut apartamente la roșu pe zeci de mii de euro. Apartamente în care mai erau de băgat bani serioși pentru a deveni locuibile.

În Berceni, bloc vechi se vinde un apartament cu trei camere cu 110 mii de euro. Pajura, două camere, 100 de mii. Dar, vedeți, între timp e metrou până aproape de ieșirea din București. Giulești, zonă dificilă în trecut, la fel, 100 – 120 de mii de euro un apartament cu trei camere.

Sunt prețuri uriașe, prețuri care aduc aminte de cele din 2008 care n-au mai coborât decât printr-o criză financiară”, explica pentru FANATIK Ștefănescu Elena, reprezentanta unei companii imobiliare.

ADVERTISEMENT