News

PSD vrea pensii mărite cu minimum 10%. Nicolae Ciucă: ”Trebuie să avem din ce să asigurăm banii necesari”

În conferința de presă susținută la finalul Consiliului Politic Naţional al PSD, Mihai Tudose a spus că social-democrații încearcă să îi convingă pe partenerii de guvernare să mărească pensiile și salariul minim brut.
30.08.2022 | 16:10
PSD vrea pensii marite cu minimum 10 Nicolae Ciuca Trebuie sa avem din ce sa asiguram banii necesari
PSD susține că românii pot avea pensii mărite cu minimum 10%, dar Nicolae Ciucă așteaptă să vadă dacă vor exista bani pentru ele. Foto: canva.com - colaj FANATIK
ADVERTISEMENT

Pentru pensii, PSD își dorește o majorare cu minimum 10%, în timp ce pentru salariul minim brut este vorba despre o mărire de la 2.250 la 3.000 lei. Acestea au fost câteva dintre concluziile la care s-a ajuns în CNP al PSD și care au fost prezentate de prim-vicepreședinții Sorin Grindeanu și Mihai Tudose.

PSD militează pentru pensii majorate cu peste 10%

În același context, cei doi lideri social-democrați au mai subliniat că PSD a pregătit propuneri și politici publice pentru fiecare sector. Rămâne de văzut câte dintre ele vor fi agreate de PNL și UDMR, partenerii din coaliția de guvernare.

ADVERTISEMENT

Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat că măsurile care vizează domeniul social vor fi prezentate curând de ministrul muncii, Marius Budăi. ”Vom veni cu propuneri de politici publice în cadrul coaliţiei. Sunt chestiuni la care insistăm şi ţinem foarte mult”, a precizat Grindeanu.

”Pensiile vor creşte cu mai mult de de 5,7%, acel procent prevăzut de lege. Noi insistăm pe minimum 10% și spunem mai mult de 10%. Salariul minim de la 2.250 la 3.000 lei…

ADVERTISEMENT

Vorbesc de brut şi cu o parte de compensare 200 lei pe această diferenţă pe care să o suporte statul”, a spus și prim-vicepreşedintele PSD, Mihai Tudose.

Premierul îi temperează pe social-democrați

De cealaltă parte, prim-ministrul și totodată președintele PNL, Nicolae Ciucă, a reiterat că pentru pensii și salarii mai mari este nevoie de anumite resurse bugetare.

ADVERTISEMENT

Ca să putem să asigurăm acest pachet măsuri sociale trebuie să avem din ce să asigurăm banii necesari pentru a putea să majorăm atât pensiile, cât şi salariile”, a declarat cel care conduce Guvernul României.

Amintim că în urmă cu șase zile, președintele PSD, Marcel Ciolacu, i-a liniștit pe pensionari. Acesta a transmis că pensiile vor fi mărite întrucât există o lege pentru această măsură.

ADVERTISEMENT

Ulterior, ministrul muncii, Marius Budăi a completat că salariul minim trebuie să crească. De asemenea, el a subliniat că PSD susține și majorarea suplimentară a pensiilor.

ADVERTISEMENT
Premierul Ciucă, șocat și el. „Ce țară este aceea care nu plătește o...
Premierul Ciucă, șocat și el. „Ce țară este aceea care nu plătește o hotărâre definitivă din justiție?” Fondul de Garantare nu plătește complet despăgubirile stabilite de instanțe
”Era o umilință”. Marian Iancu a spus ce a refuzat categoric să facă...
”Era o umilință”. Marian Iancu a spus ce a refuzat categoric să facă în închisoare
Femeia care și-a părăsit soţul pentru fiul vitreg, pe care l-a crescut de...
Femeia care și-a părăsit soţul pentru fiul vitreg, pe care l-a crescut de la 7 ani, a născut și cel de-al doilea copil
Vestea dimineții despre Constantin ENCEANU! Anunț trist despre marele interpret de muzică populară
Vestea dimineții despre Constantin ENCEANU! Anunț trist despre marele interpret de muzică populară
Amira Oloșutean a „topit” juriul de la „Românii au Talent”. Andi Moisescu, fermecat...
Amira Oloșutean a „topit” juriul de la „Românii au Talent”. Andi Moisescu, fermecat de talentul ei, i-a oferit un Golden Buzz
La 15 ani, Ioana câștiga 1.000 euro/ lună dintr-un job part time. „În...
La 15 ani, Ioana câștiga 1.000 euro/ lună dintr-un job part time. „În Danemarca, vei vedea în mai toate supermarketurile și restaurantele adolescenți care muncesc”
Boala incurabilă de care suferă Florin Dumitrescu de la Chefi la cuţite. Diagnostic...
Boala incurabilă de care suferă Florin Dumitrescu de la Chefi la cuţite. Diagnostic teribil pus de medici: "Excesele se plătesc!"
„Nu puteam să respir deloc, nu am mâncat două săptămâni”. Mărturiile pacientei care...
„Nu puteam să respir deloc, nu am mâncat două săptămâni”. Mărturiile pacientei care ar fi fost mutilată de un medic dentist
Staţiunea, care deţine o adevărată comoară naturală, în căutarea strălucirii de altădată. De...
Staţiunea, care deţine o adevărată comoară naturală, în căutarea strălucirii de altădată. De unde a pornit legenda aurului negru
Secretul celei mai cunoscute amante din România. Cum îi atrage pe bărbaţi: Relaxare,...
Secretul celei mai cunoscute amante din România. Cum îi atrage pe bărbaţi: Relaxare, răsfăţ, dar şi muncă!
De ce țiganii nu poartă ochelari de vedere? Motivul este incredibil!
De ce țiganii nu poartă ochelari de vedere? Motivul este incredibil!