News

PSD vrea să umble din nou la Codul Penal. Anunțul lui Cătălin Rădulescu: ”Nu se mai poate așa ceva”

16.11.2019 | 08:47
PSD vrea sa umble din nou la Codul Penal Anuntul lui Catalin Radulescu Nu se mai poate asa ceva
ADVERTISEMENT

Deputatul PSD Cătălin Rădulescu a avut mai multe scandaluri în ultima perioadă și a declarat că urmează să aducă schimbări importante Codului Penal. Politicianul vrea ca termenul de calomnie să fie introdus cât mai curând în Codul Penal. 

Cătălin Rădulescu vrea reintroducerea calomniei în Codul Penal

Cătălin Rădulescu a fost invitat la B1 TV unde a declarat că în scurt timp va aduce modificări Codului Penal. Deputatul PSD vrea să reintroducă calomnia și defăimarea în Codul Penal după ce au fost eliminate în anul 2006. Înainte de a fi scoase din Codul Penal Parlamentul a votat de mai multe ori ”împotrivă” În cele din urmă calomnia și defăimarea au fost eliminate după ce numeroși jurnaliști au fost acuzați și aspru pedepsiți.

ADVERTISEMENT

„După ce se termină tot bâlciul ăsta, eu și colegii o să reintroducem calomnia în Codul Penal. Nu se poate așa ceva! Nu se poate, ca la nesfârșit, cineva să fie calomniat de niște indivizi și să nu răspundă. Viața privată este sfântă! Avem și noi familie, avem și noi copii! Nu se mai poate așa”, a declarat deputatul PSD Cătălin Rădulescu, potrivit dcnews.ro.

Cine au fost persoanele incriminate de calomnie și defăimare

Insulta, defăimarea și calomnia au fost folosite în perioada comunistă și până la momentul integrării României în UE. În perioada în care calomnia era pedepsită cu închisoarea politicienii, instituțiile țării și jurnaliștii erau țintele principale ale acestei fapte penale. O serie de magistrați s-au folosit de incriminarea insultei și a calomniei și au dat în judecată mai mulți jurnaliști. Din păcate, unii dintre gazetari și-au pierdut chiar și drepturile parentale. În concluzie, jurnaliștii au fost cei mai afectați de această faptă a Codului Penal.

ADVERTISEMENT

În luna ianuarie a acestui an a fost adusă în discuție din nou introducerea calomniei și insultei în Codul Penal, dar liberalii s-au opus vehement pe motiv că este pusă în pericol corectitudinea alegerilor de anul acesta. „Zilele acestea s-a confirmat faptul că singura soluţie pe care o mai au cei din PSD-ALDE pentru a ieşi pe stradă, ca să dea ochii cu cetăţenii, este să instituie cenzura pentru a nu mai fi huidiţi. Obsesia comunistoidă de a-i reduce la tăcere pe cei revoltaţi de prestaţia guvernamentală lamentabilă a coaliţiei PSD-ALDE zace în fibra acestei structuri politice şi apare recurent ori de câte ori se confruntă cu voci critice din societatea civilă, din mass-media sau din Opoziţie”, au transmis reprezentanții PNL printr-un comunicat de presă, conform romania.europalibera.org.