Fotbal international

PSG a activat clauza pentru Mbappe! Suma fabuloasă pe care o plăteşte PSG

Mbappe a devenit al doilea cel mai scump transfer din istoria fotbalului după Neymar! PSG a fost obligată să activeze clauza de cumparare extrem de ciudată care fusese stipulată în înţelegerea cu AS Monaco.
19.02.2018 | 14:36
PSG a activat clauza pentru Mbappe Suma fabuloasa pe care o plateste PSG

Neymar a fost primul jucător pentru care şeicii patroni de la PSG au stabilit un nou record în istoria transferurilor, plătind clauza de eliberare a brazilianului de la Barcelona, în valaore de 222 de milioane de euro. Aceasta s-a petrecut în vara lui 2017. Tot atunci, aproape de încheierea perioadei de mercato, PSG anunţa o nouă achiziţie de top, dar sub o formă contractuală foarte ciudată.

Cel adus să întărească compartimentul ofensiv a fost puştiul minune al fotbalului francez, Kylian Mbappe, care era dorit de Real Madrid. Preţul de transfer a fost acelaşi şi pentru Real şi pentru PSG, 180 de milioane de euro, alegerea pentru Paris a fost a jucătorului. Însă, vara trecută Mbappe nu a ajuns după ce s-au achitat aceşti bani, ci sub formă de împrumut, cu obligaţia de a fi cumpărat în vara lui 2018 pentru fix 180 de milioane, nici un euro mai jos.

PSG nu mai poate retrograda, deci plăteşte!

PSG a anunţat acum că a activat clauza de cumpărare, deci va plăti în vară cele 180 de milioane. Însă, ceea ce este absolut şocant, parizienii nu aveau alternativă. Pentru că un paragraf absolut bizar strecurat în înţelegerea făcută vara trecută prevedea ca această clauză să se activeze automat cu o condiţie.

Condiţia era ca noul club la care merge Mbappe să nu retrogradeze! Cum distanţa la acest moment între ultimul loc retrogradabil, Amiens şi PSG ,care se plimbă prin campionat, este de 42 de puncte şi au mai rămas de jucat 12 etape, e clar că PSG nu mai poate retrograda! Şi odată ce acest lucru a fost stabilit matematic şefii lui PSG au activat clauza, ingineria financiară menită să fenteze regula UEFA a fair-play-ului financiar, iar Mbappe devine cel mai scump jucător francez all time, pe locul doi fiind Paul Pogba, de la Juventus la United, 105 milioane, în vara lui 2016.

Tags: