Fotbal international

PSG a hotărât soarta lui Thomas Tuchel după eliminarea din Champions League. Decizie surpriză a șeicilor

08.03.2019 | 10:06
PSG a hotarat soarta lui Thomas Tuchel dupa eliminarea din Champions League Decizie surpriza a seicilor

După cum informează ziarul de casă al campionilor Franței, Le Parisien, PSG a decis soarta antrenorului german Thomas Tuchel după incredibila eliminare din Champions League în dubla cu Manchester United. Este încă foarte multă amărăciune și stare de șoc la Paris după returul cu Manchester United, dar se vorbește și de o anumită autosuficiență a jucătorilor, care nu au reușit să se detașeze de faptul că aveau 2-0 la general.

PSG a decis soarta lui Thomas Tuchel după eliminarea din Champions League

PSG a reușit miercuri seară a doua contraperformanță din istoria sa europeană, după cea din 2017 în fața Barcelonei, ratarea unui calificări într-o situație în care a rata obiectivul părea aproape imposibil. Atunci campionii Franței au fost eliminați cu 6-1 la retur pe Nou Camp, după ce câștigaseră 4-0 la Paris, e drept și cu mult ajutor al arbitrului pentru catalani, iar acum de Manchester United, după 2-0 victorie în Anglia și eșec acasă, cu 1-3 și iarăși pecetea a fost pusă de o decizie controversată de arbitraj.

Omul cheie în organigrama executivă a clubului, șeicului Nasser El Khelaifi, spunea după această a doua pățanie dureroasă că nu dorește să ia decizii la cald, în starea de furie și de dezamăgire pe care o trăia atunci, după meci și că va aștepta să se liniștească, pentru a nu regreta apoi hotărârea luată. Multă lume și-a întors degetul acuzator și împotriva antrenorului german Thomas Tuchel, însă El Khelaifi nu le împărtășește opiniile.

Thomas Tuchel PSG. Șeicul din Qatar nu l-a executat pe Tuchel, ci i-a propus contract până în 2022 și mărire de salariu!
Thomas Tuchel PSG. Șeicul din Qatar nu l-a executat pe Tuchel, ci i-a propus contract până în 2022 și mărire de salariu!

El Khelaifi îl “pedepsește” pe Thomas Tuchel mărindu-i salariul!

Și este pe cale să se petreacă un fapt foarte rar întâlnit în fotbal, dacă informația oferită de Le Parisien este reală. Patronul lui PSG nu numai că nu are de gând să îl execute pe Thomas Tuchel, dar îi va oferi acestuia un contract până în vara anului 2022, cu o adecvată mărire de salariu! El Khelaifi spune că germanul este un adevărat profesionist, îi place cum lucrează acesta și are deplină încredere pe mai departe în el.

Absolut fantastică o asemenea decizie, de a prelungi contractului unui antrenor al cărei echipă tocmai a suferit o eliminare atât de dureroasă, dar qatarezul nu îl vede pe Tuchel responsabil pentru că echipa a primit două goluri extrem de stupide din greșeli enorme ale unor jucători și că arbitrul a decis să dea penalty la un șut de la 20 de metri care s-ar fi dus afară și la care Kimpembe a sărit cu spatele la minge.

Șeicul nu îl vede vinovat pe Tuchel pentru gafele jucătorilor la goluri și pentru penaltyul acordat

Desigur, conform noilor reglementări va fi penalty indiferent dacă mingea e lovită intenționat sau nu cu mâna în careu, dar e greu ca sportiv să accepți o asemenea decizie. Și tocmi pentru că acești doi factori au fost decisivi pentru eliminare, greșeli impardonabile Kehrer și Buffon plus un penalty stupid, El Khelaifi a decis să continue cu Thomas Tuchel.