Fotbal international

PSG a făcut primul transfer al iernii! A plătit o avere pentru un internaţional argentinian

29.01.2019 | 12:39
PSG a facut primul transfer al iernii A platit o avere pentru un international argentinian

Formaţia Paris Saint-Germain a făcut primul transfer al iernii și l-a adus pe internaționalul argentinian Leandro Paredes de la Zenit Sankt Petersburg, liderul campionatului Rusiei. Fotbalistul a fost prezentat oficial marți, după ce a efectuat vizita medicală în capitala Qatarului, Doha.

”Sunt foarte mândru că am ajuns la Paris Saint-Germain. După experiențele din Italia și Rusia, acum am ocazia să descoper un nou campionat și să îmbrac unul dintre cele mai pestigioase tricouri din lume. Știu că PSG este un club foarte mare și voi face tot posibilul pentru a da tot ce se așteaptă de la mine”, a declarat Leandro Paredes la prezentarea oficială.

Leandro Paredes în vestiarul echipei PSG
Leandro Paredes în vestiarul echipei PSG

PSG a plătit 47 de milioane de euro pentru primul transfer al iernii

Leandro Paredes a semnat un contract pe patru ani și jumătate cu Paris Saint-Germain, campioana din Ligue 1 plătind 47 de milioane de euro pentru primul transfer realizat în pauza de iarnă. În vârstă de 25 de ani, mijlocașul are nouă selecții și un gol la echipa națională a Argentinei. El a făcut parte din lotul lărgit pentru Campionatul Mondial din 2018, dar în cele din urmă nu a prins selecția pentru turneul final din Rusia.

Fotbalistul argentinian și-a început cariera la Boca Juniors pentru care a jucat patru ani înainte de ase transfera în Serie A, la Chievo Verona. După doar șase luni, Leabdro paredes a fost achiziționat de AS Roma, de unde a mai fost împrumutat pentru șase luni la Empoli. În vara anului 2017, el a fost cedat la Zenit Sankt Petersburg pentru 23 de milioane de euro. În acest sezon, argentinianul a jucat 15 meciuri la liderul campionatului Rusiei și a marcat trei goluri.

Transferul lui Leandro Paredes este răspunsul celor de la Paris Saint-Germain după ratarea transferului olandezului Frenkie De Jong. Mijlocașul de la Ajax Amsterdam a preferat să semneze cu FC Barcelona, acolo unde va ajunge din sezonul viitor.