Sport

PSG a încheiat vara cu un deficit financiar uriaș, deși putea obține peste 200 de milioane de euro prin transferul lui Kylian Mbappe la Real Madrid

PSG, vicecampioana Franței, a încheiat vara cu un deficit financiar uriaș.
01.09.2021 | 23:16
PSG a incheiat vara cu un deficit financiar urias desi putea obtine peste 200 de milioane de euro prin transferul lui Kylian Mbappe la Real Madrid
ADVERTISEMENT

Brazilianul Leonardo, directorul sportiv al PSG-ului, anunța, în luna iunie, că va balansa pierderile suferite de formația franceză pe timpul pandemiei de COVID-19. Însă, acest lucru nu s-a întâmplat, până acum.

PSG a încheiat vara cu un deficit financiar uriaș

În luna iunie, PSG a transmis o raportare cu veniturile și cheltuielile echipei pariziene celor de la DNCG, organismul financiar care gestionează finanțele cluburilor din Franța.

ADVERTISEMENT

Potrivit raportului, PSG avea ca obiectiv obținerea a 180 de milioane de euro din vânzarea de jucători, în cursul anului financiar curent, care se va încheia în iulie 2022.

În această vară, vicecampioana Franței a obținut doar nouă milioane de euro, din vânzarea de jucători: șapte milioane de euro de pe urma lui Mitchel Bakker, care a plecat la Bayer Leverkusen, și două milioane de pe urma împrumutului lui Alphonse Areola la West Ham.

ADVERTISEMENT

Pe de altă parte, parizienii au cheltuit 76 de milioane de euro pentru aducerea lui Achraf Hakimi și Danilo. Astfel, PSG a încheiat perioada de mercato cu un deficit de 67 de milioane de euro.

PSG putea să obțină peste 200 de milioane de euro, dacă îl lăsa pe Kylian Mbappe la Real Madrid

PSG ar fi putut să-și rezolve problemele financiare, cauzate de pandemie, dacă ar fi acceptat oferta făcută de Real Madrid pentru Kylian Mbappe.

ADVERTISEMENT

Cu doar câteva ore înainte de încheierea perioadei de transferuri, Real Madrid a făcut o ofertă colosală pentru Kylian Mbappe, care se ridica la 220 de milioane de euro. Însă, vicecampioana Franței a refuzat propunerea.

Kylian Mbappe (22 de ani) a fost transferat de PSG, în vara lui 2018, de la AS Monaco, pentru 145 de milioane de euro.

ADVERTISEMENT
  • 160 de milioane de euro este cota lui Kylian Mbappe, conform transfermarkt.com
  • 3 goluri și 2 pase decisive a dat Kylian Mbappe în 4 partide bifate pentru PSG, în acest sezon
ADVERTISEMENT