Fotbal international

PSG a plătit o sumă uriașă pentru a lumina Turnul Eiffel la prezentarea lui Neymar

11.11.2018 | 17:00
Turnul Eiffel, luminat în culorile PSG la prezentarea lui Neymar

Platforma Football Leaks continuă seria dezvăluirilor legate de neregulile comise de marile cluburi din Europa în cazul transferurilor de jucători. Unul dintre documentele făcute publice scoate la iveală faptul că PSG a plătit o sumă uriașă pentru a lumina Turnul Eiffel în culorile clubului la prezentarea lui Neymar: 260 de mii de euro.

“Îl vreau în faţa turnului Eiffel cu imaginea şi logo-ul clubului. Am făcut o investiţie masivă pentru el şi nu voi accepta să nu se facă tot ceea ce cer”, a spus patronul clubului, Nasser al-Khelaifi, în momentul în care starul brazilian a fost transferat pe Parc de Princes. Acesta a scos în total din buzunar 550 de mii de euro pentru evenimentul organizat cu ocazia prezentării lui Neymar la Paris. Pe 6 august 2017, Turnul Eiffel a fost luminat în culorile roșu și albastru, iar pe un panou imens amplasat pe acesta a fost afișat mesajul “Bine ai venit, Neymar Jr.”

Turnul Eiffel, luminat în culorile PSG la prezentarea lui Neymar

Neymar s-a simțit, probabil, în al nouălea cer în momentul în care pe Turnul Eiffel a fost afișat numele lui. Brazilianul are statutul de vedetă la PSG și primește 375 de mii de euro pe lună doar ca să îi salute pe fanii echipei înainte și după meciuri. Sumele pe care le învârt oficialii de pe Parc de Princes sunt exorbitante, iar numele PSG apare în multe dintre documentele făcute publice de platforma Football Leaks.

Unii dintre fotbaliștii care joacă pentru echipa din capitala Franței au salarii uriașe, iar clauzele din contractele lor sunt de-a dreptul incredibile. Chiar dacă PSG a fost de mai multe ori în atenția UEFA în ultimii ani, în special din cauza problemelor cu privire la încălcarea regulamentului de fair-play financiar, forul european a decis să închidă ancheta din “rațiuni de ordin politic”, fără a oferi explicații suplimentare.

Tags: