Fotbal international

PSG a refuzat o ofertă ameţitoare făcută de Real Madrid pentru Neymar! Ce au pus pe masă spaniolii în schimbul starului brazilian

22.08.2019 | 11:48
PSG a refuzat o oferta ametitoare facuta de Real Madrid pentru Neymar Ce au pus pe masa spaniolii in schimbul starului brazilian

Cotidianul francez L’Equipe dezvăluie în ediţia de joi faptul că PSG a refuzat o ofertă absolut ameţitoare făcută de Real Madrid pentru transferul brazilianului Neymar. Parizienii l-au luat pe brazilian de la Barcelona în 2017, pe baza clauzei de eliberare a acestuia, în valoare de 222 de milioane, iar oferta preşedintelui Florentino Perez nu doar egala, ci depăşea suma respectivă.

PSG a refuzat o nouă ofertă făcută de Real Madrid pentru Neymar!

Concret, madrilenii au propus omologilor francezi, de fapt quatarezi care deţin PSG, următoarea variantă: 100 de milioane bani plus trei jucători la schimb: galezul Gareth Bale – valoare de piaţă minim 70 milioane euro, columbianul James Rodriguez – valoare de piaţă minim 50 de milioane euro şi costaricanul Keylor Navas- valoare de piaţă minim 20 milioane euro. Total 100 milioane bani plus 140 milioane în jucători, in total 240 de milioane euro! Cu 18 milioane peste clauza de eliberare plătită de PSG Barcelonei în 2017.

O asemenea ofertă pare foarte greu de refuzat şi totuşi a fost. Parizienii nu ar fi zis nu ca în operaţiune, pe lângă o sumă de bani să intre şi cedarea unor jucători, dar Thomas Tuchel, antrenorul german care a dereglat puternic relaţiile de joc prin filozofia sa, a spus Nein. În opinia sa mult mai buni ar fi fost croatul Luka Modric şi noul venitul în vara asta la Real şi pentru care s-au plătit 60 de milioane euro lui Eintracht Frankfurt, atacantul sârb Luka Jovic.

PSG Neymar. Pe Thomas Tuchel nu îl interesează de la Real Madrid decât croatul Luka Modric şi srâbul Luka Jovic

PSG acceptă şi jucători la schimb, dar numai ce vrea Thomas Tuchel

Cert este un singur lucru. Neymar vrea cu disperare să plece din Paris şi timpul pe care îl mai are la dispoziţie este până pe 2 septembrie. Dacă până atunci nu va putea face acest pas atunci va fi condamnat să mai rămână un an, ceea ce în mod cert va general valuri de seisme în echipă, pentru că brazilianul este şi un personaj conflictual, dar care poate avea şi multă influenţă negativă asupra unora dintre colegi.

Şi PSG vrea să scape de un jucător problemă, oricât de talentat ar fi el, însă nu oricum, ci primind bani pentru a-şi realiza apoi transferurile de care are nevoie sau acceptând în tranzacţie jucători care chiar sunt consideraţi sistemului de joc al lui Thomas Tuchel.