Fotbal international

Hansi Flick dă startul petrecerii după ce Bayern a câștigat Champions League: ”Ar trebui să sărbătorim aşa cum trebuie”

24.08.2020 | 10:15
Hansi Flick da startul petrecerii dupa ce Bayern a castigat Champions League Ar trebui sa sarbatorim asa cum trebuie
Tehnicianul echipei Bayern Munchen, Hansi Flick, a declarat după câștigarea Champions League că formația sa merită o sărbătoare pe cinste. Sursă foto: Twitter
ADVERTISEMENT

PSG – Bayern Munchen 0-1 s-a jucat în finala Ligii Campionilor. Bavarezii au cucerit trofeul, a şasea oară în istorie, cu ajutorul golului maract de Kingsley Coman (59), surpriza lui Hansi Flick în primul “11”.

Campioana Germaniei a suferit pe finalul meciului, când Choupo-Moting a tras pe lângă poartă în minutul 90+2.

ADVERTISEMENT

PSG – Bayern Munchen 0-1 (Coman 59) – VEZI AICI CELE MAI IMPORTANTE FAZE

UPDATE, 24 august, ora 10:18 / Tehnicianul echipei Bayern Munchen, Hansi Flick, a declarat după câștigarea Champions League că formația sa merită o sărbătoare pe cinste.

”Nu am stabilit o dată pentru petrecere, dar este corect să sărbătorești aatunci când câștigi ceva. Trebuie să avem o petrecere pe cinste”, a declarat antrenorul german, conform goal.com.

ADVERTISEMENT

”Sunt mândru de echipă. Ce s-a întâmplat în ultimele zece luni a fost senzaţional. Mulţumesc întregii echipe. Sunt atât de mulţi oameni care au ajutat…. Acest succes le aparţine tuturor.

Cred că am meritat să câştigăm în special datorită reprizei a doua. Avem jucători hotărâţi să câştige şi asta este ce îţi trebuie ca antrenor”, a mai spus Flick.

ADVERTISEMENT

UPDATE, 24 august, ora 00:55 / Au apărut primele reacţii după PSG – Bayern Munchen 0-1.

“Câştigarea trofeului astăzi este cel mai bun lucru care nu se putea întâmpla. Am muncit incredibil de tare şi, la final, am fost cea mai bună echipă din Europa. Nimeni nu a fost dispus să cedeze uşor, dar am reuşit să câştigăm. Cât timp scorul a fost 0-0, totul era posibil pentru noi. Bineînţeles că ne aşteptam să aibă ocazii. Am avut noroc să înscriem noi, iar ei nu.

Coman ne-a ajutat extrem de mult. A intrat şi ştiam că în duelurile unu la unu va fi greu pentru adversar. Pentru el, să înscrie acel gol după ce a fost accidentat şi a revenit a fost ceva incredibil. Întotdeauna s-a spus că spiritul acestei echipe este nebunesc. Mereu luptăm unul pentru altul şi avem o legătură strânsă. Sper că putem clădi de la acest lucru pentru a câştiga şi pe viitor. Este incredibil că am câştigat toate meciurile” – Serge Gnabry.

ADVERTISEMENT

“E un sentiment minunat. La asta visezi când eşti copil. Să vii în Europa şi să câştigi Liga Campionilor cu un club mare ca Bayern” – Alphonso Davies.


“Am meritat acest trofeu. O finală se decide la detalii, asta ne-a făcut pe noi campioni. Pentru mine e un sentiment special, nu îl pot exprima în cuvinte. I-am spus lui Neymar că e un jucător grozav și că trebuie să lupte în continuare pentru astfel de momente” – Coutinho


UPDATE, 24 august, ora 00:10 / Bayern Munchen a primit trofeul Ligii Campionilor.


Min. 90+2 / Choupo-Moting a ratat o ocazie uriaşă să egaleze.

Min. 59 / GOOOOL Bayern Munchen!!! Kingsley Coman deschide scorul cu o lovitură de cap.

Min. 44 / Kylian Mbappe ratează o ocazie uriaşă. Francezul a tras pe mijlocul porţii din 8 metri, iar Neuer a reţinut mingea.

Min. 30 / Robert Lewandowski a ratat o nouă ocazie uriaşă. Keylor Navas a fost pe fază şi a respins în extremis.

Min. 25 / Boateng s-a accidentat şi a fost înlocuit cu Sule.

psg - bayern munchen finala champions league
Boateng s-a accidentat în PSG – Bayern Munchen

Min. 21 / Robert Lewandowski a lovit bara cu un şut din 12 metri.

Min. 17 / Manuel Neuer reuşeste o paradă de zile mari în faţa lui Neymar. Brazilianul nu a putut să-l învingă din 4 metri.

Min. 10 / Cele două echipe se tatonează în startul finalei Ligii Campionilor.


UPDATE / Au fost anunţate echipele de start pentru finala Ligii Campionilor:

PSG: Navas – Kehrer, Thiago Silva, Kimpembe, Bernat – Herrera, Marquinhos, Paredes – Mbappé, Di Maria, Neymar. Antrenor: Thomas Tuchel.

Bayern Munchen: Neuer – Kimmich, Boateng (Sule 25), Alaba, Davies – Goretzka, Thiago – Coman, Muller, Gnabry – Lewandowski. Antrenor: Hansi Flick


Finală de cinci stele în Champions League, între PSG, un club cu un uriaş potenţial financiar, dar fără nici o reuşită pe plan european şi Bayern Munchen, unul dintre coloşii cupelor europene all time, cu 5 succese din zece în Champions, câte unul în Cupa Cupelor şi în Cupa UEFA şi Supercupa Europei.

Este meciul perfect şi ca reţetă financiară pentru a încheia cel mai neobişnuit sezon de Champions League şi care cu siguranţă ar fi umplut pe loc cele peste 70.000 de locuri ale stadionului Da Luz din Lisabona, dacă ar fi fost permis accesul spectatorilor in tribune.

PSG – Bayern Munchen Live Stream Digi Sport 1, Telekom Sport 1, Look Plus

Partida PSG – Bayern Munchen se joacă duminică, 23 august, de la ora 22:00, pe stadionul Da Luz din Lisabona, în finala ediţiei 2019-2020 a Champions League şi va fi arbitrată de italianul Daniele Orsato. Rezerva sa este românul Ovidiu Haţegan. Meciul este transmis în direct pe canalele Digi Sport 1, Telekom Sport 1 şi Look Plus.

PSG şi Bayern au obţinut succese la indigo în semifinale, rivalele Leipzig şi Lyon, în această dublă încrucişată franco-germană nefiind nici pe departe sparring-partneri, dar în timp ce învingătoarele au punctat sec din ocaziile avute, învinsele au ratat enorm, în special Lyon, şi au fost pedepsite.

Doi antrenori germani faţă în faţă

Vor fi faţă în faţă doi antrenori germani. Unul deja consacrat, cel al francezilor, Thomas Tuchel, altul o adevărată revelaţie, Hans Flick, cel care de când a devenit principal la bavarezi a schimbat mult în bine faţa jocului, devenit mult mai spectaculos, mai direct pe poartă.

La PSGsingura absenţă ,dar destul de importantă, este cea a portarului titular Keylor Navas, costaricanul accidentându-se de unul singur, absolut stupid, în timpul sfertului de finală cu Atalanta. În locul său a intrat între buturi spaniolul Sergio Rico şi acest meci ne va arăta valorea fostului goalkeeper de la Sevilla.

Bayern e favorita bookmakerilor

La Bayern e foarte probabil să lipsească fundaşul central Jerome Boateng, medicii urmând să se pronunţe dacă acesta poate face acest efort sau va trebui păstrat Niklas Sule, cel care a jucat cu Lyon în semifinale.

Casele de pariuri merg pe mâna bavarezilor, cărora le acordă cotă de 2,20 la victorie, faţă de 3,40 pentru Neymar şi Mbappe. Bayern pare a fi totuşi mai echipă ca şi joc colectiv, organizare în teren, faţă de parizieni care au valori indiscutabile, Mbappe, Neymar, Di Maria sau Verratti, dar nu şi un joc colectiv de calitate.

ADVERTISEMENT