Sport

PSG, cea mai bogată echipă din lume şi la handbal! Câţi bani câştigă vedetele Mikkel Hansen şi Nikola Karabatic

PSG este cea mai bogată echipă din lume şi la handbal. Francezii se bucură de cel mai mare buget din lume, având în lot cei mai bine plătiţi sportivi din acest sport. Joi, ei vor fi în Sala Polivalentă din Bucureşti.
03.03.2022 | 09:37
PSG cea mai bogata echipa din lume si la handbal Cati bani castiga vedetele Mikkel Hansen si Nikola Karabatic
PSG, cea mai bogată echipă din lume şi la handbal! Câţi bani câştigă vedetele Mikkel Hansen şi Nikola Karabatic
ADVERTISEMENT

Dinamo joacă împotriva celor de la PSG, joi, de la ora 19:45, în EHF Champions League. Este un meci important pentru ambele formaţii, aflate în lupta pentru calificare în fazele următoare ale Ligii Campionilor.

PSG, cea mai bogată echipă din lume şi la handbal! Ce buget au francezii

PSG se luptă cu Barcelona pentru locul doi din grupa de Champions League. Parizienii sunt la două puncte distanţă de catalani, având şi un meci mai puţin disputat. Miza locului doi este calificarea directă în sferturile de finală.

ADVERTISEMENT

Echipa franceză este cea mai bogată din lume şi la handbal. Dacă la fotbal, PSG îi are pe Leo Messi şi Kylian Mbappe, la handbal echipa îi are pe Mikkel Hansen şi Nikola Karabatic, doi dintre cei mai buni jucători din handbal.

Bugetul lui PSG la handbal este de 17.500.000 de euro anual. Nicio altă echipă din lume nu se apropie măcar de această sumă, Veszprem şi Barcelona având un buget de aproximativ 11 milioane de euro.

ADVERTISEMENT

Mikkel Hansen şi Nikola Karabatic, vedetele cu cele mai mari salarii din handbal!

Echipa cu cel mai mare buget din lume are şi cei mai bine plătiţi jucători. Dintre aceştia, salarii extraterestre au superstarurile Mikkel Hansen şi Nikola Karabatic, aflaţi pe primele două locuri în ierarhia mondială.

Mikkel Hansen câştigă anual 1.500.000 de euro, fiind cel mai bine plătit handbalist al lumii. Nikola Karabatic este pe locul doi în acest clasament, cu “doar” 1.000.000 de euro pe care îi câştigă anual.

ADVERTISEMENT

Dinamo are buget 3.000.000 de euro! Xavi Pascual câştigă 10.000 de euro

Ca termen de comparaţie, Dinamo are un buget în acest sezon de 3.000.000 de euro, adică salariul pe doi ani al lui Hansen. Xavi Pascual, antrenorul venit de la Barcelona, are un salariu lunar de 10.000 de euro la “dulăi”.

Din punct de vedere financiar, diferenţa este uriaşă, însă pe teren este posibil ca lucrurile să fie mai echilibrate. Dinamo vine după o victorie pe terenul lui Porto şi un joc foarte bun în Polivalentă cu Barcelona.

ADVERTISEMENT

Din păcate, în Sala Polivalentă din Bucureşti doar 30% din capacitate va putea fi ocupată din cauza restricţiilor COVID, adică 1650 de fani. Chiar şi aşa, atmosfera se anunţă specială pentru meciul cu vedetele Parisului.

Clasament grupa 2: 

Clasament grupa 2
Clasament grupa 2
  • 1.500.000 de euro are salariu Mikkel Hansen
  • 17.500.000 de euro este bugetul celor de la PSG

 

ADVERTISEMENT