Sport

PSG, contraofertă astronomică pentru Kylian Mbappe. În ce stadiu sunt discuțiile cu Real Madrid

Kylian Mbappe este ademenit cu un munte de bani ca să semneze un nou contract cu PSG. Oferta ”modestă” a celor de la Real Madrid ar putea înclina balanța în favoarea parizienilor.
05.04.2022 | 16:00
PSG contraoferta astronomica pentru Kylian Mbappe In ce stadiu sunt discutiile cu Real Madrid
ADVERTISEMENT

Atacantul de 23 de ani, Kylian Mbappe, ar putea deveni cel mai bine plătit fotbalist din lume, dacă va accepta ultima ofertă pe care a primit-o din partea actualului său club, PSG.

PSG a plusat serios, Kylian Mbappe menține suspansul

Kylian Mbappe este, alături de Erling Haaland, cel mai ”vânat” atacant pentru perioada de transferuri din această vară. Francezul a refuzat în repetate rânduri să-și prelungească acordul cu PSG. Ultima ofertă este colosală.

ADVERTISEMENT

Concret, parizienii îi oferă starului său un contract pe (doar) doi ani, timp în care ar putea câștiga nu mai puțin de 200 de milioane de euro.

Numai salariul stagional este, conform Mundodeportivo, dublu față de cel pe care sunt dispuși să i-l achite cei de la Real Madrid, clubul la care fotbalistul și-a manifestat interesul să joace.

ADVERTISEMENT

Astfel, conform sursei citate, Mbappe va încasa 50 de milioane anual, depășindu-l pe Lionel Messi (35 d emilioane de euro anual), în topul celor mai bine plătiți fotbaliști din lume.

Și ”bonusul de semnătură” este unul la fel de important, în valoare de 100 de milioane de euro, cu 60 de milioane mai mult decât au pus pe masă șefii de pe Santiago Bernabeu.

ADVERTISEMENT

Jurnalistul Daniele Riolo, de la RMC Sport, omul care a anunțat, în exclusivitate transferul starului argentinian Lionel Messi de la Barcelona la PSG, anunță că atacantul va rămâne la gruparea de pe Parc des Princes și a oferit și o dată aproximativă când semnarea noului contract va fi oficializată.

”Mbappe va rămâne la Paris și va reînnoi acordul scadent pe 30 iunie, iar anunțul oficial al prelungirii va fi făcut în luna mai”, notează sursa menționată.

ADVERTISEMENT

În replică, Kylian Mbappe prelungește suspansul și, deși a lăsat să se înțeleagă că există posibilitatea să continue la PSG, anunță că rămâne deschis discuțiilor cu reprezentanții liderului din La Liga, Real Madrid.

”Nu m-am decis. Mă gândesc bine, pentru că nu vreau să greșesc. Reflectez, au apărut elemente noi, parametri noi, multe lucruri. Sunt calm și încerc să iau cea mai bună hotărâre împreună cu cei dragi”, a spus fotbalistul, citat de presa din Spania.

Alte două atuuri pentru rămânerea lui Kylian Mbappe la PSG

Pentru vicecampioana Franței, lider autoritar în acest sezon de Ligue 1, visul cel mare rămâne câștigarea Ligii Campionilor și pentru ca acesta să devină realitate, finanțatorii clubului sunt deciși să facă orice efort.

În acest sens, și tehnicianul Mauricio Pochettino va fi înlocuit cu Zinedine Zidane, unul dintre antrenorii preferați ai lui Mbappe.

Ultimul, dar nu cel din urmă argument pentru rămânerea fotbalistului pe Parc des Princes, este organizarea de către Paris a Jocurilor Olimpice de vară din 2024, eveniment a cărui imagine ar urma să fie chiar atacantul de 23 de ani.

160.000.000 este cota lui Kylian Mbappe, conform site-ului de specialitate, transfermarkt

ADVERTISEMENT