Fotbal international

PSG, decizie de ultimă oră după ce s-a anulat Ligue 1. Cum vor juca Mbappe și Neymar meciurile din Champions League

29.04.2020 | 11:01
PSG decizie de ultima ora dupa ce sa anulat Ligue 1 Cum vor juca Mbappe si Neymar meciurile din Champions League
ADVERTISEMENT

Franța este prima țară din top 5 al fotbalului european care a decis să mai reia competiția internă. Ligue 1 a fost anulată, dar nu se va acorda nici un trofeu pentru echipa campioană, deși era evident că PSG este cu avans foarte mare peste celelalte competitoare.

PSG, preocupată acum doar de partidele din Champions League

Abia în septembrie se va rediscuta problema competițiilor sportive, implicit a fotbalului. În aceste condiții vor apărea destule probleme de ordin financiar, legate în mare măsură de drepturile TV, bani care însemnau foarte mult pentru cluburile mai mici din Ligue 1 și Ligue 2. Nu și pentru PSG, cel puțin acum, clubul aparținând șeicilor din Qatar fiind preocupat de viitorul său în Champions League.

ADVERTISEMENT

PSG a obținut accesul în sferturile de finală ale competiției după ce a eliminat pe Borussia Dortmund și pentru prima oară a reușit să ajungă în această fază.

Returul cu Borussia Dortmund l-a jucat acasă cu porțile închise

Problema este că în actuala conjunctură din Franța va trebui să regândească strategia pentru meciurile de acasă.

ADVERTISEMENT

Returul cu Borussia Dortmund l-a jucat pe stadionul său, Parc des Princes, dar cu porțile închise. Nu mai poate proceda la fel și în sferturi, deși UEFA încă nu a decis decât ca partidele rămase din Champions League și Europa League să aibă loc în august, dar nu și formatul competiției până la capăt.

Nu se știe încă sistemul pe care îl va adopta UEFA

Deci PSG ar avea sigur un meci considerat acasă în sferturi și abia dacă va trece mai departe putem vorbi ipotetic de un alt joc așa zis acasă.

ADVERTISEMENT

Dacă nu se va recurge la sistem de un singur meci eliminatoriu cel puțin pentru semifinale, dacă nu și pentru sferturi.

Parizienii așteaptă decizia UEFA, pentru a găsi o țară gazdă

Problema este că parizienii vor trebui să găsească o gazdă într-o altă țară și să plătească bani serioși pentru acest serviciu.

ADVERTISEMENT

Președintele campioanei Franței, șeicul Nasser Al Khelaifi, susține că studiază mai multe variante de luat în calcul ca țară unde să joace Mbappe și Neymar.  Va anunța locația imediat ce se va ști cum a gândit UEFA să se termine această ediție, tot cu meciuri în dublă manșă până la finală sau jocuri eliminatorii.

ADVERTISEMENT