Sport

“Galaxia” PSG a făcut show cu Dinamo în Champions League! Hansen şi Karabatic, favoriţii fanilor din Polivalentă. “Dulăii” rămân fără şanse de calificare

PSG şi-a respectat blazonul cu Dinamo în EHF Champions League. Parizienii s-au impus cu 39-31 şi "dulăii" rămân fără şanse la calificarea în play-off. Hansen şi Karabatic au fost urmăriţi la fiecare mişcare de fani.
04.03.2022 | 09:26
Galaxia PSG a facut show cu Dinamo in Champions League Hansen si Karabatic favoritii fanilor din Polivalenta Dulaii raman fara sanse de calificare
ADVERTISEMENT

A fost mare meci în Sala Polivalentă. PSG a venit la Bucureşti pentru duelul cu Dinamo din EHF Champions League cu toată galaxia de vedete. Vârfurile sunt Mikkel Hansen şi Nikola Karabatic, printre cei mai valoroşi handbalişti din toate timpurile.

“Galaxia” PSG a făcut show cu Dinamo în Champions League! Galeria, din nou la înălţime

Importanţa meciului a putut fi sesizată şi datorită numelor importante din sectorul VIP. Foşti mari sportivi, politicieni şi numele importante din conducerea lui CS Dinamo au luat loc în Sala Polivalentă, care a putut fi umplută la doar 30% din capacitate.

ADVERTISEMENT

Galeria “dulăilor” a fost din nou la înălţime şi au cântat pe tot parcursul meciului. Fanii au avut şi la handbal raţia de conflict cu arbitrii, confirmând cântecul pe care îl fredonează la fiecare meci: “De n-ar fi arbitri hoţi, Dinamo ar bate pe toţi”.

Xavi Pascual a jucat curajos! A scos portarul pe faza de atac

Dinamo s-a ţinut tare în startul de meci. Aşa cum ne-a obişnuit în meciurile în care n-are de pierdut, Xavi Pascual a jucat 7 contra 6 pe faza de atac încă din start, fără portar. O tactică riscantă, dar care a fost bine interpretată în primele minute.

ADVERTISEMENT

Echilibrul s-a menţinut până spre finalul primei reprize şi datorită evoluţiei fabuloase a lui Raul Nantes Campos, marcator a 6 goluri în primele 25 de minute. Xavi Pascual a rotit toţi jucătorii în prima repriză, însă acestă decizie nu a avut urmări.

PSG s-a desprins în finalul primei reprize

Dinamo a suferit pe atac în finalul primei părţi şi PSG s-a desprins la patru goluri foarte rapid. La pauză a fost 20-16 pentru parizieni, care i-au pedepsit pe “dulăi” pentru atacurile ratate.

ADVERTISEMENT

În repriza secundă, parizienii au avut o defensivă mai bună şi atacurile în mare viteză au mărit diferenţa. Tactica riscantă cu şapte oameni pe atac a “dulăilor” şi-a arătat şi reversul, astfel că portarul Vincent Gerard a marcat de două ori din poartă în poartă.

Hansen, cel mai bun marcator al oaspeţilor! Nantes Campos, remarcatul de la “dulăi”

PSG a marcat destul de uşor, găurile defensive ale dinamoviştilor fiind destul de mari. Însă, cu o linie de 9 metri care are jucători precum Karabatic, Hansen sau Grebille, lucrurile par foarte simple.

ADVERTISEMENT

Meciul s-a încheiat 39-31 pentru PSG, iar parizienii sunt aproape de a obţine un loc direct calificant în sferturile de finală. Cel mai bun marcator al oaspeţilor a fost Mikkel Hansen, cu 7 reuşite din 10 aruncări.

De la Dinamo s-a remarcat Raul Nantes Campos, în special în prima parte. El a încheiat meciul cu 7 goluri din 12 aruncări şi rămâne unul dintre golgheterii Ligii Campionilor în acest sezon.

Starurile lui PSG, în meciul cu Dinamo. Sursa: Fanatik.ro
Starurile lui PSG, în meciul cu Dinamo. Sursa: Fanatik.ro

Dinamo mai are un meci în Champions League! A rămas fără şanse de calificare

Pentru “dulăi”, parcursul în EHF Champions League se va încheia în faza grupelor, odată cu meciul de săptămâna viitoare cu Vive Kielce. Porto a încheiat la egalitate cu Flensburg şi se va califica mai departe.

La finalul meciului, Nikola Karabatic şi Mikkel Hansen au stat să le acorde autografe fanilor prezenţi la Sala Polivalentă. Au fost şi mulţi copii prezenţi, care şi-au întâlnit pe viu favoriţii, o experienţă extraordinară pentru cei mici.

Dinamo rămâne din acest sezon de Champions League cu experienţa de a juca împotriva celor mai bune echipe din lume. “Dulăii” au obţinut 8 puncte, deloc puţine, în faţa unor echipe cu un buget şi experienţă mult superioare. Dar, mai important, Dinamo a adus la Bucureşti crema handbalului european.

Mikkel Hansen, urmărit şi la interviuri de fani. Sursa foto: Fanatik
Mikkel Hansen, urmărit şi la interviuri de fani. Sursa foto: Fanatik
  • 1.500.000 de euro este salariul anual al lui Hansen, cel mai bine plătit handbalist al lumii
  • 1700 de fani au fost prezenţi în Sala Polivalentă
ADVERTISEMENT