Fotbal international

PSG e de acord cu revenirea lui Neymar la Barcelona. Care sunt condiţiile pentru efectuarea mutării

15.07.2020 | 18:07
PSG e de acord cu revenirea lui Neymar la Barcelona Care sunt conditiile pentru efectuarea mutarii
ADVERTISEMENT

Neymar a ales în vara lui 2017 să plece de la Barcelona şi să semneze cu PSG, atras atât de salariul de 36 de milioane euro promis de şeicii din Qatar care au preluat gruparea din capitala Franţei, dar şi de perspectiva de a nu mai fi locotenentul lui Lionel Messi la echipa catalană.

Pentru a-şi asigura serviciile internaţionalului brazilian, PSG a plătit clauza de eliberare a fotbalistului de clubul catalan, în valoare de 222 milioane euro, Neymar devenind astfel cel mai scump jucător din istoria sportului rege.

ADVERTISEMENT

Însă curând, Neymar avea să înceapă să regrete din ce în ce mai tare această mutare. PSG se plimbă prin Ligue 1 fără rival, meciurile de intensitate din La Liga fiind doar o amintire. În Franţa, nu există nicio echipă de talia lui Real Madrid, adică un adversar de mare calibru.

PSG a acceptat să se despartă de Neymar pentru 80 milioane euro plus Ousmane Dembele

La Paris nu există plajele din Catalonia, Neymar fiind obişnuit la Barcelona să trăiască aidoma vieţii de acasă, la Rio de Janeiro, unde plaja, nisipul fac parte din ADN-ul multor brazilieni. Într-un cuvânt incompatibilitate totală cu stilul de viaţă de la Paris, unde doar viaţa de noapte mai corespundea pretenţiilor sale.

ADVERTISEMENT

De aici drumul spre dorinţa de a pleca şi a reveni la Barcelona a fost doar un pas, început de Neymar încă din vara lui 2018, dar fără succes. Acum însă, poziţia şeicilor s-a schimbat şi conform informaţiilor oferite de către unul dintre cele mai de încredere emisiuni din Spania, El Chiringuito, care mereu a oferit bombe în premieră, PSG este gata să îi dea drumul brazilianului în anumite condiţii.

Informaţia a fost oferită în premieră la cea mai apreciată emisiune de sport din Spania

Barca ar urma să achite o sumă suportabilă de 80 de milioane euro şi să îl trimită la schimb în capitala Franţei pe Ousmane Dembele, campionul accidentărilor şi al indisciplinei pe Nou Camp din vara lui 2017 încoace, de când a sosit pentru 120 de milioane euro de la Borussia Dortmund.

ADVERTISEMENT

Dacă aşa vor sta lucrurile, cum spune Eduardo Inda, omul ştirilor explozive în fotbalul spaniol, atunci Barcelona chiar s-ar putea felicita pentru o afacere extrem de profitabilă.

Lionel Messi este cel mai fericit

Să plăteşti doar 80 de milioane de euro şi să îl dai pe jucătorul care voit sau nevoit a creat cele mai multe probleme reprezintă o lovitură importantă dată de catalani, în timp ce PSG riscă enorm, pentru că e greu de crezut că brusc ajuns la Paris accidentările lui Dembele vor dispărea ca prin farmec.

ADVERTISEMENT

Cel mai mulţumit de această operaţiune se ştie că ar fi Lionel Messi, argentinianul plângându-se de faptul că de la plecarea lui Neymar nu a mai existat nici un jucător din lotul catalanilor, nici măcar francezul Antoine Griezmann, cu care vedeta blaugrana să poată să intre în combinaţii aşa cum o făcea cu Neymar.

ADVERTISEMENT
Tags: