Fotbal international

PSG își pierde sponsorul! Suma fabuloasă cerută de campioana Franței pentru prelungirea contractului

03.08.2018 | 10:01
Campiona din Ligue 1, Paris Saint-Germain, își va pierde sponsorul principal, compania aeriană Fly Emirates, începând cu 1 iulie 2019

Campiona din Ligue 1, Paris Saint-Germain, își va pierde sponsorul principal începând cu 1 iulie 2019. Conform cotidianului francez L’Equipe, compania aeriană Fly Emirates se va retrage de la PSG, după ce patronul qatarez Nasser Al-Khelaifi a cerut o sumă fabuloasă pentru prelungirea contractului.

Compania aeriană din Dubai a început colaborarea cu Paris Saint-Germain în 2005, iar un an mai târziu a devenit sponsorul principal și a apărut pe tricoul formației franceze. Însă, după 14 ani de colaborare, Fly Emirates a decis să pună capăt colaborarii ci formația campioană a Franței.

PSG își pierde sponsorul după ce Al-Khelaifi a cerut 80 de milioane de euro

În ultimele sezoane, Fly Emirates a plătit între 25 și 30 de milioane de euro anual, în funcție de rezultatele obținute de Paris Saint-Germain. În această vară, cele două părți s-au pus la masa tratativelor, dar nu au ajuns la niciun acord.

Astfel, începând cu 1 iulie 2019 Paris Saint-Germain își va pierde sponsorul, după ce patronul Nasser Al-Khelaifi a cerut o sumă în jurul a 80 de milioane de euro anual. Suma a fost considerată mult prea mare de oficialii Fly Emirates și astfel se încheie o pagină de istorie a clubului francez.

Oficialii grupării de pe Parc des Princes au început căutarea unui sponsor care să le satisfacă pretențiile. Presa franceză a anunțat că Paris Saint-Germain se află în contact cu două firme asiatice, una de asigurări și cealaltă de electronice, dar și cu compania aeriană Qatar Airways.

Campiona din Ligue 1, Paris Saint-Germain, își va pierde sponsorul principal, compania aeriană Fly Emirates, începând cu 1 iulie 2019
Campiona din Ligue 1, Paris Saint-Germain, își va pierde sponsorul principal, compania aeriană Fly Emirates, începând cu 1 iulie 2019

Paris Saint-Germain încearcă să obțină o sumă importantă de la principalul sponsor care va apărea pe tricouri, deoarece are cheltuieli uriașe cu salariile unor staruri precum Neymar, Kylian Mbappe, Edinson Cavani sau Gianluigi Buffon. De asemenea, parizienii sunt considerați cel mai cheltuitor club când vine vorba de transferuri.

PSG vrea să dea câteva lovituri importante pe piața transferurilor

Conform presei internaționale, Paris Saint-Germain încearcă să dea câteva lovituri importante pe piața transferurilor și în această vară, pe listă aflându-se jucători precum uruguayanul Luis Suarez și brazilianul Philippe Coutinho de la FC Barcelona, francezul N’Golo Kante de la Chelsea Londra și germanul Jerome Boateng de la Bayern Munchen.

Însă, Paris Saint-Germain are în curte și fotbaliști tiuneri de perspectivă printre care se află și Virgiliu Postolachi, care a marcat două goluri în meciurile de pregătire din această vară: primul în fața formației Chambly, care a însemnat și debutul portarului italian Gianluigi Buffon, și al doilea în victoria în fața celor de Atletico Madrid, scor 3-2.

Virgiliu Postolachi este născut în Moldova, la Edineţ, deţine şi cetăţenie franceză şi ar putea să fie convocat la naţionalele de juniori ale Hexagonului, în cazul în care Federaţia Română de Fotbal nu rezolvă toate actele necesare pentru ca Postolachi să reprezinte România. Atacantul ar urma să fie integrat în lotul naţionala U-20, cel care urmează să fie constituit în această vară, conform planului discutat de Burleanu şi co.

Jucătorul a plecat de la vârsta de 2 ani din Republica Moldova în Franţa şi a refuzat să onoreze o convocare pentru naţionala de la Chişinău în această primăvară. Postolachi a fost chemat la două partide amicale cu naţionalele din Armenia şi Congo, dar refuzat acest lucru din “motive familiale”. Puştiul de 18 ani a semnat în această vară un contract de profesionist cu cei de la PSG pe trei sezoane şi ar putea fi o soluţie pentru naţionala României în viitor.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri