Fotbal international

Neymar şi Mbappe s-au săturat de PSG! Primul pleacă acum, francezul peste un an. Culisele unor transferuri spectaculoase

29.06.2019 | 16:35
Neymar si Mbappe sau saturat de PSG Primul pleaca acum francezul peste un an Culisele unor transferuri spectaculoase

Cele două staruri ale campioanei Franţei, brazilianul Neymar şi Kylian Mbappe, s-au săturat de PSG! Primul e pregătit să plece acum, în această vară, francezul cel mai probabil peste un an, pentru că dacă nu l-ar vinde şi jucătorul nu prelungeşte contractul PSG ar risca peste un an să îl piardă gratis. Oricum, pentru proiectul superambiţios al patronilor arabi dorinţa celor două staruri de a nu mai rămâne pe Parc des Princes sugerează că lucrurile nu au mers nici pe departe în direcţia corespunzătoare.

PSG îşi pierde starurile. Neymar pleacă acum, Mbappe vara viitoare

Ligue 1 nu este un campionat la fel de valoros ca Premier League, La Liga sau Serie A iar PSG a defilat fără probleme şi s-a încurcat atunci când nu a mai avut în faţă sparring-partneri, în Liga Campionilor. Aceste ratări au contat mult pentru mentalul lui Neymar şi Mbappe, care au crezut că vor câştiga la Paris trofeu după trofeu. Iar brazilianul nici nu şi-a ajutat echipa la greu, doi ani la rând accidentându-se când era mai multă nevoie de el.

Neymar s-a săturat şi de viaţa de la Paris, complet diversă faţă de perioda Barcelona şi nici măcar faptul că este cel de-al doilea bine plătit jucător al lumii, cu 36 milioane euro anual, nu a mai contat. Vrea neapărat să revină pe Nou Camp şi şefii lui PSG nu mai vor nici ei să plătească un munte de bani pe un jucător a cărui minte stă doar la plecare.

Neymar şi Mbappe. Francezul a refuzat prelungirea contractului şi vrea vara viitoare la Real Madrid

Mbappe a refuzat prelungirea contractului

Barcelona a primit răspunsul parizienilor. Neymar poate pleca acum, dar numai în două feluri: fie se achită aceeaşi sumă plătită de PSG în 2017, când l-a luat pe Neymar, adică 222 de milioane, fie, variantă mai mult agreată de noul director sportiv Leonardo, 130 milioane plus doi jucători la schimb dintre Samuel Umtiti, Ivan Rakitic, Philippe Coutinho sau Ousmane Dembele.

Kylian Mbappee considerat de şeici drept personajul cheie al unui nou proiect şi de aceea au venit cu propunerea de prelungire a contractului, însă s-au lovit de refuzul ferm al jucătorului. Care, foarte probabil, e cu gândul la Real Madrid. E clar că în această vară Mbappe nu va pleca de la Paris, însă vara viitoare sunt mari şanse ca el să lase Oraşul Luminilor pentru Madrid.