Sport

Ajutor la nivel înalt pentru PSG ca să-l păstreze pe Mbappe. Tot mai mulți politicieni francezi se implică pentru a bloca transferul la Real Madrid

Kylian Mbappe continuă să fie în centrul atenției, fiind principala țintă a lui Real Madrid în vară, dar atacantul, care încă nu a spus unde va juca în sezonul viitor, are un aliat la cel mai înalt nivel.
18.02.2022 | 22:12
Ajutor la nivel inalt pentru PSG ca sal pastreze pe Mbappe Tot mai multi politicieni francezi se implica pentru a bloca transferul la Real Madrid
Kylian Mbappe are doi susținători „de lux”, care vor să-l determine să rămână la PSG. Sursa foto: Paris Saint-Germain twitter
ADVERTISEMENT
18-02-2022
20:13

Primarul Parisului îi cere lui Mbappe să rămână la PSG

Primarul Parisului, Anne Hidalgo, s-a implicat în cazul atacantului Kylian Mbappe, care la vară poate pleca liber de contract de la PSG, și i-a cerut acestuia să continue în capitala Franței.

”Oh da! Aș vrea să rămână, să ne ajute! Mai presus de toate, cred că dincolo de fotbal și rezultate, este atât de important, atât de util pentru a da speranță tinerilor noștri… De aceea îmi doresc să rămână.

Nu vreau să-l influențez, dar am vrut doar să spun că îl iubim atât de mult. Este vorba de iubire, de afecțiune, pentru că el este, la noi, în acest oraș, un exemplu pentru mulți tineri. Este conștient de asta”, a declarat Hidalgo, candidat la președinția Franței.

Atacantul francez Kylian Mbappe nu a dat niciun indiciu cu privire la clubul la care va evolua în sezonul viitor, spunând că dorește să se implice total în realizarea obiectivelor de către PSG.

Emmanuel Macron se implică în rămânerea lui Kylian Mbappe la PSG

Kylian Mbappe a marcat golul victoriei lui PSG în meciul cu Real Madrid, din prima manșă a optimilor Champions League, iar la finalul partidei a menținut suspansul în ceea ce privește viitorul lui.

ADVERTISEMENT

Nu, acest meci nu-mi va influența viitorul. Știu că joc la una dintre cele mai bune echipe din lume. O să dau totul pentru PSG în restul sezonului. Nu m-am hotărât asupra viitorului meu”, a spus Kylian Mbappe.

Suntem fericiți. Am făcut un meci grozav, a fost foarte important. Am ținut ritmul jocului, am lucrat împreună, dar este doar un singur meci. Suntem pregătiți pentru retur”, a mai spus atacantul francez.

ADVERTISEMENT

Conform ziarului El Mundo, citat de mundodeportivo.com, Emmanuel Macron, președintele Franței, încearcă să medieze personal această situație, pentru ca Mbappe să-și reînnoiască contractul cu PSG, care expiră în vară.

Pentru că se află în ultimele șase luni de contract, atacantul francez poate negocia, de la 1 ianuarie, cu oricine dorește. Dar el a declarat, de mai multe ori, că nu este interesat să negocieze cu niciun club.

ADVERTISEMENT

Chiar dacă sunt liber să fac orice vreau în acest moment, nu voi discuta cu adversarii sau ceva de genul. Sunt concentrat să câştig meciul cu Real Madrid şi să fac diferenţa. Vom vedea apoi ce se va întâmpla”, a spus Kylian Mbappe la începutul lunii februarie.

Nicolas Sarkozy ar fi intervenit ca Mbappe să continue la PSG

Dar Emmanuel Macron nu este singura persoană dispusă să se implice pentru ca Mbappe să rămână la PSG. Astfel, conform presei catalane, și fostul președinte al Franței, Nicolas Sarkozy, ar avea un cuvânt de spus.

ADVERTISEMENT

El este foarte apropiat de Nasser Al-Khelaifi, președintele clubului PSG, și ar fi intervenit în acest sens pentru ca atacantul francez să rămână la PSG și în sezonul viitor.

Tensiuni mari între PSG și Real Madrid din cauza lui Kylian Mbappe

Diriguitorii clubului francez au fost atât de deranjați de atitudinea lui Real Madrid în ceea ce privește plecarea lui Kylian Mbappe la clubul spaniol, încât au încălcat, parțial, protocolul UEFA.

Din motive necunoscute, întrevederea oficială între președinții lui PSG și Real Madrid, programată în seara de dinaintea meciului, a fost anulată de clubul francez, fără să invoce vreun motiv.

Totuși, dineul oficial a avut loc chiar în ziua meciului, dar președinții celor două grupări, Nasser al-Khelaifi și Florentino Perez, au ajuns la locul stabilit la distanță de 45 de minute unul de altul, spaniolul punând întârzierea pe seama traficului.


  • (P) Cota NETBET pentru Nantes – PSG: 1,71 este cota pentru ”ambele marchează”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT