Fotbal international

PSG l-a vrut pe Thiago Alcantara, dar s-a ales cu fratele său! Cum s-a ajuns aici

02.11.2020 | 21:37
PSG la vrut pe Thiago Alcantara dar sa ales cu fratele sau Cum sa ajuns aici
Campioana Franței, PSG, l-a vrut în această vară pe mijlocașul Thiago Alcantara, dar a ajuns să-l transfere pe fratele acestuia, Rafinha
ADVERTISEMENT

Campioana Franței, PSG, l-a vrut în această vară pe mijlocașul Thiago Alcantara, dar a ajuns să-l transfere pe fratele acestuia, Rafinha, de la FC Barcelona, iar toată povestea a fost spusă de tatăl celor doi fotbaliști, campionul mondial Mazinho.

Thiago Alcantara, în vârstă de 29 de ani, a decis în această vară să pună capăt colaborării de șapte ani cu Bayern Munchen, iar în ultimul meci jucat pentru bavarezi a reușit să câștige Champions League.

ADVERTISEMENT

Mijlocașul care evoluează pentru naționala Spaniei a ales să meargă la FC Liverpool, în ciuda faptului că a fost dorit de mai multe formații importate din Europa.

Deși îl urmărea pe Thiago Alcantara, PSG l-a transferat pe fratele acestuia

Una dintre ofertele avute de Thiago Alcantara a fost de la finalista Champions League, PSG, însă francezii nu au avut succes și au fost nevoiți să se reorienteze către fratele acestuia, Rafinha, care a îmbrăcat de două ori tricoul naționalei Braziliei.

ADVERTISEMENT

”Am avut o discuție cu Leonardo despre Thiago. Îl dorea la PSG, dar fiul meu ajunsese deja la un acord cu Liverpool. Am vorbit apoi despre Rafinha, dar el nu făcea din planurile lui Leonardo în acel moment”, a declarat Mazinho într-un interviu pentru France Football, citat de getfootballnewsfrance.com.

”Apoi cred că s-a gândit la propunerea mea și și-a dat seama de oportunitatea de a da o lovitură pe piața transferurilor și să-l semneze pe Rafa. Am început din nou discuțiile cu o zi înainte de închiderea perioade de mercato. Leonardo se răzgândise și totul s-a accelerat în ultima zi”, a mai povestit fostul campion mondial din 1994.

ADVERTISEMENT

”A trebuit să muncim mult pentru a convinge ambele cluburi. Am avut îndoieli, dar cu 5-6 ore înainte de termen s-a ajuns la un acord. Leonardo l-a dorit pe Thiago, dar l-a luat pe Rafinha. Iar pentru Rafa a fost un vis să ajungă la un club așa mare”, a încheiat Mazinho.

În vârstă de 27 de ani, Rafinha este un produs al clubului FC Barcelona, dar nu a reușit să se impună la formația catalană pentru care a jucat doar 56 de meciuri. Mijlocașul brazilian a mai fost împrumutat la Internazionale Milano și Celta Vigo.

ADVERTISEMENT

Într-un videoclip publicat la scurt timp după transferul la Liverpool, Thiago Alcantara apare într-o ipostază care scoate în relief tehnica sa excepţională, ceea ce reueşeşte el să facă în timp de numai 15 secunde adunând nu mai puţin de un milion de vizualizări.

ADVERTISEMENT