Sport

PSG, lovitură de grație pentru Real Madrid, Barcelona și AC Milan! Le-a luat gratis căpitanii de echipă!

Paris Saint-Germain le râde în nas rivalelor Real Madrid, Barcelona și AC Milan, după ce le-a luat gratis căpitanii de echipă.
11.08.2021 | 20:27
PSG lovitura de gratie pentru Real Madrid Barcelona si AC Milan Lea luat gratis capitanii de echipa
ADVERTISEMENT

Șeicul Nasser Al-Khelaifi face totul ca să își vadă visul împlinit: cucerirea Ligii Campionilor și a dat lovitura pe piața transferurilor în această vară.

PSG a reușit să îi transfere gratis pe Parc des Princes pe Gianluigi Donnarumma, Sergio Ramos și nu în ultimul rând pe cel mai bun fotbalist al planetei, Lionel Messi, mutare pentru care francezii au muncit mai bine de un an.

ADVERTISEMENT

PSG, afacerea secolului: i-a adus gratis pe Donnarumma, Ramos și Messi

Se poate spune fără doar și poate că PSG a făcut afacerea secolului prin transferurile lui Gianluigi Donnarumma, Sergio Ramos și Lionel Messi, care împreună sunt evaluați la 155 de milioane de euro și pentru care francezii nu au plătit nici măcar un euro!

Gianluigi Donnarumma a refuzat toate ofertele de prelungire primite de la conducerea lui AC Milan și s-a înțeles cu PSG imediat după Campionatul European. Portarul de doar 22 de ani a semnat un contract pe cinci ani cu PSG și a mai fost curtat de Juventus și Barcelona.

ADVERTISEMENT

Campion european cu „Squadra Azzurra”, fostul căpitan al „diavolilor roșii” e nerăbdător să împartă vestiarul cu Lionel Messi: „Messi este cel mai puternic din lume, iar eu sunt nerăbdător şi bucuros la gândul de a-l avea în echipă. Eu trăiesc un moment fericit, sunt foarte bucuros că fac parte din PSG şi sper să am cele mai bune rezultate. M-am întâlnit cu echipa, este un grup de jucători şi mă simt bine cu ei”, a spus încântat noul goalkeeper al finalistei UCL.

Sergio Ramos, primul transfer de top al verii pentru PSG

Legenda lui Real Madrid a semnat cu PSG chiar de ziua Franței, pe 14 iulie, după 16 ani pe Santiago Bernabeu, unde pur și simplu a scris istorie. O lovitură dură pentru toți suporterii madrileni, dar și pentru președintele Florentino Perez.

ADVERTISEMENT

Fundașul central evaluat la doar zece milioane de euro conform transfermarkt a semnat un contract valabil pe doi ani și va juca pe Parc des Princes până la 37 de ani: „Sunt foarte fericit să mă alătur clubului Paris Saint-Germain. Acesta este o mare schimbare în viaţa mea, o nouă provocare şi este o zi pe care nu o voi uita niciodată”.

Orgolios, Ramos nu a acceptat un contract doar pe un an de zile la Real Madrid, motiv pentru care negocierile au eșuat, iar jucătorul s-a despărțit cu ochii în lacrimi de „los blancos” și a decis să meargă la PSG: „Sunt foarte mândru că fac parte din acest proiect ambiţios, că mă alătur acestei echipe cu atât de mulţi jucători minunaţi. PSG este un club care a dovedit deja că este la cel mai înalt nivel. Vreau să cresc în continuare şi să mă îmbunătăţesc la Paris. Pentru a ajuta echipa să câştige cât mai multe trofee”, a spus stoperul la semnarea contractului.

ADVERTISEMENT

Lionel Messi, cireașa pe tortul șeicilor de la PSG

Lionel Messi a ajuns în cele din urmă la PSG, deși Barcelona a încercat pe ultima sută de metri să îi facă o nouă ofertă. Argentianul se va reuni astfel cu prietenul și fostul său coechipier de la Barcelona, Neymar, unul dintre cei care au reușit să îl convingă să accepte oferta parizienilor, la fel ca în cazul lui Ramos.

Cel mai dorit jucător de pe planetă va fi prezentat oficial miercuri de la ora 12:00, în cadrul unei conferințe de presă, iar suporterii deja au creat isterie în Franța. De altfel, sute de fani s-au strâns la aeroport în urmă cu câteva zile pentru a-l aștepta pe Messi, deși negocierile erau atunci departe de a fi încheiate.

FANATIK a prezentat cronologia „transferului mileniului”, Messi fiind dorit de PSG încă din august 2020, când argentinianul a trimis celebrul fax.

PSG a reușit să transfere de la Barcelona cei mai buni jucători: Messi și Neymar

Dacă în cazul lui Lionel Messi francezii au speculat dificultățile financiare ale clubului și regula fair-play-ului financiar implementat de UEFA, pentru transferul lui Neymar șeicii lui PSG au trebuit să bage adânc mâna în buzunar.

Chiar și în privința lui Neymar, PSG s-a folosit totuși de o clauză din contractul brazilianului, care putea fi transferat de orice echipă care va achita catalanilor clauza de reziliere de 220 de milioane de euro. Ceea ce s-a întâmplat pe 3 august 2017, spre disperarea fanilor Barcelonei, care i-au cerut demisia președintelui Josep Maria Bartomeu.

„Sunt extrem de fericit că vin la Paris Saint-Germain. De la sosirea mea în Europa, acest club a devenit unul dintre cele mai competitive și mai ambițioase. cea mai mare provocare, care m-a motivat de a mă alătura noilor coechipieri, este să ajut clubul să câștige titluri la care visează suporterii săi. Ambiția clubului Paris Saint-Germain m-a sedus, la fel ca și pasiunea și energia pe care le suscită”, declara Neymar în 2017.

  • 155.000.000 de euro valorează Donnarumma, Ramos și Messi conform transfermarkt
  • 0 euro a plătit PSG pentru căpitanii lui AC Milan, Real Madrid, respectiv Barcelona
ADVERTISEMENT
Tags: