Fotbal international

Video. GOLAZO Dani Alves la debut! PSG-Monaco 2-1 în Supercupă

PSG - MONACO 2-1 VIDEO SUPERCUPA FRANTEI. PSG a câştigat Supercupa Franţei după ce a învins AS Monaco cu 2-1. Dani Alves a marcat un super gol, direct din lovitură liberă, în minutul 50, după...
30.07.2017 | 00:16
Video GOLAZO Dani Alves la debut PSGMonaco 21 in Supercupa
ADVERTISEMENT

PSG – MONACO 2-1 VIDEO SUPERCUPA FRANTEI. PSG a câştigat Supercupa Franţei după ce a învins AS Monaco cu 2-1. Dani Alves a marcat un super gol, direct din lovitură liberă, în minutul 50, după ce monegascii au condus cu 1-0 la pauză.

VIDEO cu golurile meciului


PSG – MONACO 2-1 VIDEO SUPERCUPA FRANTEI. Astăzi este primul meci mare al Europei în noul sezon. Începe nebunia în Franţa, iar de la ora 23:00 este programată Supercupa dintre PSG şi AS Monaco, două dintre echipele implicate în transferurile momentului în fotbal.

ADVERTISEMENT

AS Monaco – PSG se joacă în Maroc, la Tanger, unde sunt aşteptaţi 45.000 de spectatori, capacitatea maximă a arenei. Este pentru a doua oară în istorie când primul meci al sezonului din Franţa, Supercupa, se dispută la Tanger, după ce Lille şi Marseille s-au înfruntat în ediţia din 2011. A fost, atunci, poate cel mai spectaculos meci din istoria fotbalului francez. Dacă nu, cu siguranţă cea mai spectaculoasă repriză. Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real 

A fost 1-0 pentru Lille la pauză, prin golul marcat de Balmont. Eden Hazard a făcut 2-0 pentru Lille, dar adevăratul spectacol a început când mai erau 20 de minute de joc. Andre Ayew a redus din handicap în minutul 71, pentru ca un minut mai târziu, Sow să restabilească avantajul de două goluri al lui Lille. Morel şi Remy (85 şi 87) au marcat pentru o egalare spectaculoasă, pentru ca Ayew, din penalty, să o aducă pe Marseille în avantaj, în 90+1. Un minut mai târziu, Basa a egalat, dar Ayew a marcat din nou din penalty, la ultima fază, pentru a stabili scorul final: 5-4 pentru Marseille.

ADVERTISEMENT

În cazul în care va câştiga această partidă, PSG o va egala pe Lyon în topul echipelor care deţin cele mai multe trofee ale Supercupei Franţei, nu mai puţin de şapte. AS Monaco s-a impus de doar două ori în această competiţie. Se joacă o singură manşă, cu prelungiri şi lovituri de departajare în caz de egalitate. Partida va fi condusă de la centru de marocanul Noureddine El Jaafari.

La PSG, toată lumea îl aşteaptă pe Neymar jr. Presa franceză spune că starul brazilian va semna luni, după ce şeicii vor achita clauza de 220 de milioane de euro. Ar fi marea bombă a verii pe piaţa transferurilor, în condiţiile în care Dani Alves, liber de contract, şi Yuri Berchiche, 15 milioane de euro, de la Real Sociedad, sunt singuri jucători aduşi de vicecampiona Franţei. Antrenorul lui PSG, Unai Emery, a încercat să evite discuţiile despre Neymar: “Pentru mine, cei mai buni fotbalişti ai planetei sunt cei pe care îi am în vestiar în acest moment”. Angel Di Maria este suspendat pentru acest meci, iar Julien Draxler nu este încă suficient pregătit fizic.

ADVERTISEMENT

În condiţiile în care Neymar jr. nu a sosit încă la PSG, vedeta meciului din Supercupă rămâne Kylian Mbappe. Starul lui AS Monaco, pe care Real Madrid este gata să plătească 180 de milioane de euro, este anunţat titular în această seară. Totuşi, monegascii au pierdut jucători importanţi în această vară. Au încasa deja 150 de milioane de euro pe Bernardo Silva şi Benjamin Mendy (ambii la Manchester City), Tiemoue Bakayoko (Chelsea) şi Valere Germain (Marseille). Sidibe, Lemar şi Mbappe sunt şi ei pe picior de plecare. Au venit Tielemans (de la Anderlecht, 25 milioane euro), Terence Kongolo (Feyenoord, 15 milioane euro), Soualiho Meite (Zulte Waregem, 8 milioane de euro), Jordi Mboula (Barcelona B, 3 milioane de euro).

Echipele de start

AS Monaco (4-3-3): Benaglio – Sidibe, Jemerson, Glik, Jorge – Fabinho, Tielemans, Meite – Lemar, Falcao, Mbappe. Antrenor: Leonardo Jardim

PSG (4-3-3): Trapp – D. Alves, T. Silva, Marquinhos, Kurzawa – Verratti, Rabiot, Motta – Lucas, Cavani, Ben Arfa. Antrenor: Unai Emery.

Tags: