Sport

PSG n-are dubii, Lionel Messi merită să fie păstrat cu orice preț. Campionul mondial a adus 700 de milioane de euro în conturi

PSG a câștigat enorm achiziționându-l pe Leo Messi și este dispusă să-i accepte toate pretențiile pentru a semna cât mai repede reînnoirea contractului.
10.01.2023 | 16:20
PSG nare dubii Lionel Messi merita sa fie pastrat cu orice pret Campionul mondial a adus 700 de milioane de euro in conturi
PSG este dispusă să-i satisfacă lui Leo Messi toate pretențiile pentru a-l putea păstra la echipă. Foto: PSG
ADVERTISEMENT

Leo Messi se numără între jucătorii care vor deveni liberi în iunie. Însă sunt șanse infime să fie protagonistul unei mutări în vară. Nasser Al-Khelaifi s-a asigurat încă de la finalul Cupei Mondiale că argentinianul va rămâne la Paris. Și nu doar pentru contribuția sa din punct de vedere sportiv.

Messi i-a adus lui PSG 700 de milioane de euro în primul an deși echipa nu a câștigat Liga Campionilor

Leo Messi n-a avut startul dorit la PSG. S-a acomodat greu la Paris, după lunga perioadă petrecută în Catalunya. Iar mai apoi, după cum chiar el declara, și din pricina COVID, nu a avut randamentul scontat.

ADVERTISEMENT

Și din această pricină, parizienii nu au reușit să-și vadă împlinit marele vis, Liga Campionilor. Însă, dacă din punct de vedere sportiv lucrurile nu au fost la nivelul așteptărilor, nu la fel au stat lucrurile în plan financiar.

Potrivit publicației argentiniene ”El Economista”, clubul a câștigat 700 de milioane de euro în primul an în care proaspătul campion mondial a jucat pentru PSG.

ADVERTISEMENT

Căci sosirea sa a adus noi sponsori sau o mărire a contribuție acestora. Vorbim despre firmele Dior, Gorillas, Crypto.com, PlayBetR, GOAT, Snart Good Thins, Volt, Big Cola, Sports Water și Autohero.

Venituri importante au fost și din vânzarea de tricouri. S-au comercializat peste un milion de unități, între 90 și 160 de euro fiecare, ceea ce înseamnă un spor de 30-40%. În plus, peste 60% dintre ele aveau inscripționat numele starului argentinian.

ADVERTISEMENT

Iar acum, desigur, după ce Messi a câștigat titlul mondial, este de așteptat ca lucrurile să se păstreze, financiar vorbind, în coordonate excelente.

În plus, în toamnă prestațiile sale la PSG au fost foarte bune, argentinianul reușind 12 goluri și 14 pase decisive în 19 meciuri. După ce în prima stagiune izbutise să înscrie de 11 ori și să ofere 15 assist-uri.

ADVERTISEMENT

Astfel, este de înțeles faptul că Nasser Al-Khelaifi este decis să-l păstreze la Paris. Mai ales că și jucătorul își dorește acest lucru. Și a negociat deja cu tatăl lui Leo, Jorge, iar Marca scrie că părțile s-au înțeles de principiu. Mai sunt de pus doar detalii legate de salariu, bonusuri și veniturile suplimentare.

Însă PSG este gata să-i facă, susțin aceleași surse, o ofertă de nerefuzat. Iar contractul ar urma să fie semnat în următoarele săptămâni, atunci cînd Jorge Messi va ajunge și el la Paris.


  • Cota NETBET pentru PSG: 2,65 este cota pentru „total goluri PSG: sub 2,5” la meciul PSG – Angers! 

ADVERTISEMENT