Neymar e deja înaintea lui Messi. Vezi la ce capitol l-a bătut pe starul Barcelonei

Sorin Dumitrescu   
in Fotbal international
08/11/2017, 17:58
Neymar e deja înaintea lui Messi. Vezi la ce capitol l-a bătut pe starul Barcelonei GALERIE FOTO

Transferul lui Neymar în vară a crescut enorm interesul în jurul celei mai bune echipe din Franţa. Numărul celor doritori să intre pe canalul de Youtube al lui PSG, precum şi pe reţelele de socializare reprezintă o adevărată explozie de interes faţă de PSG şi evident totul se învârte în jurul prezenţei lui Neymar. Jucătorul a devenit repede omul numărul 1 în echipa lui Unai Emery, chiar dacă relaţiile dintre tehnician şi brazilian nu sunt dintre cele mai bune.

Neymar are deplină libertate de a face ceea ce crede el că este mai bine pe teren. Are o uriaşă arie de lucru, putând oricând, în funcţie de desfăşurarea fazei, să fie omul pasei decisive, să apară la finalizare sau să încerce acţiuni pe cont propriu. La Barcelona acest lucru nu era posibil, brazilianul jucând în bandă, pentru că singurul care avea voie să se plimbe pe teren unde dorea era Leo Messi.

Neymar era limitat în acţiune la Barcelona de către Messi

Această libertate i-a adus sud-americanului şi mai multă încredere în puterile sale. Iar statisticile arată că deja Neymar devine un concurent foarte periculos pentru Messi pentru titlul de cel mai tehnic jucător din Europa, capitol la care portughezul Cristiano Ronaldo e departe, în pofida numărului mare de goluri marcate în carieră, pentru că lusitanul e mai degrabă un muncitor neobosit şi un atlet desăvârşit, capabil să depăşească adversarii fizic sau la sprint ori în dueluri aeriene, dar foarte rar prin dribling.

La capitolu care defineşte un jucător tehnic, adică driblingul, Neymar a ajuns primul în Europa, cu un procentaj de 63 la sută driblinguri reuşite. El l-a depăşit astfel pe fpstul său coleg de la Barcelona, Leo Messi şi, mare surpriză, pe locul al treilea apare americanul Christian Pulisic de la Borussia Dortmund, cel mai tehnic fotbalist din Bundesliga, cu un procent departe de cele ale sud-americanilor, 44 la sută. După cum se vede, nici un jucător european get-beget nu intră în top.

Închide ×