Fotbal international

Cazul Verratti vs Cazul Mbappe. Strategiile ascunse ale şefilor PSG

Kylian Mbappe şi Marco Verratti sunt doi jucători exponenţiali la echipelor de club, ambele din Ligue 1. Puştiul minune al fotbalului francez, la numai 19 ani, joacă la campioana AS Monaco. Al...
05.07.2017 | 00:02
Cazul Verratti vs Cazul Mbappe Strategiile ascunse ale sefilor PSG

Kylian Mbappe şi Marco Verratti sunt doi jucători exponenţiali la echipelor de club, ambele din Ligue 1. Puştiul minune al fotbalului francez, la numai 19 ani, joacă la campioana AS Monaco. Al doilea este italian şi evoluează la PSG. Ambii sunt cotaţi la sume foarte mari. Pentru Verratti cifrele ajung între 80/90 milioane de euro. Iar Mbappe a declanşat o adevărată istierie, ultima sumă, oferită de Arsenal Londra, ajungând până la 142 de milioane de euro. Adică plus 37 milioane peste cel mai scump jucător al lumii, compatriot al său, Paul Pogba, de la Manchester United.

Ambii sunt subiecte fierbinţi pentru acest mercato estival. Marco Verratti vrea să plece cu orice preţ de la PSG, sunt destule cluburi care l-ar dori, dar sirenele Barcelonei par a fi cele care l-au prins decisiv în mreje. Mbappe nu ştie nici el, sau cel puţin aşa dă de înţeles, ce e mai bine să facă. Toate marile forţe ale Europei îi dau târcoale, dar puştiul azi spune că mai stă la Monaco un an, iar mâine îşi scoate de pe conturile de socializare fotografia cu Monaco, semn care te duce cu gândul a despărţirea de Principate.

Politica la PSG: ce nu se poate la Verrati se poate la Mbappe

Şi, în toată această poveste învolburată, există un numitor comun: PSG. Cel mai puternic club din Hexagon are atitudini diferite pe aceeaşi temă. Respectiv libertatea jucătorilor de a purta discuţii cu alte cluburi, în timp ce ei se află sub contract. Să detaliem. Şefii lui PSG mai că turbează la adresa italianului Verratti şi a agenţilor săi, pentru că acesta şi-a permis să se întâlnească, fiind în vacanţă în Spania, la Ibiza, cu directorul sportiv al Barcelonei. E greu de spus dacă a fost sau nu o coincidenţă sau o acţiune premeditată.

PSG nu e de acord cu plecarea lui Verratti şi trage de Mbappe (1)

Cert este că Verratti nu mai vrea să stea la Paris nici în ruptul capului, deşi mai are contract încă doi ani. Conducerea lui PSG a încercat mai întîi să-i propună o îmbunătăţire de contract, dar jucătorul a spus pas. Şi atunci a schimbat tonul, avertizându-l că nu are drept să discute cu nici un alt club, fiind sub contract, iar dacă va continua să o facă va suporta consecinţele. Aşadar, atitudine de forţă faţă de jucătorul propriu.

Aceaşi conducere a lui PSG aplică însă exact acelaşi scenariu practicat de Verratti cu Barcelona, în tentativa de a-l convinge pe Kylian Mbappe să renunţe la variantele Real Madrid sau Arsenal şi să se alăture proiectului parizian. Cotidianul L’Equipe a dezvăluit că însuşi omul nr. 1 la PSG, şeicul Nasser Al Khelaifi s-a întâlnit cu Mbappe şi cu tatăl său, deşi băiatul e jucător sub contract cu Monaco. PSG vrea cu disperare să pună mâna pe cel mai bun tânăr jucător din Europa în ultimul sezon şi pentru asta are brusc amnezie de la regulamente. Acelaşi caz, două atitudini diferite din partea aceluiaşi club.