Fotbal international

PSG, obligată să-i vândă pe Neymar sau Mbappe! Riscă sancţiuni asemănătoare cu AC Milan

24.12.2018 | 11:51
PSG, obligată să-i vândă pe Neymar sau Mbappe

PSG este obligată să-i vândă pe Neymar sau Kylian Mbappe pentru a nu fi exclusă din Liga Campionilor. Campioana Franţei a încălcat regulile de Fair-Play Financiar şi trebuie să facă rapid rost de bani pentru a nu primi o sancţiune drastică din partea UEFA.

Clubul din capitala Franţei are nevoie de 170 de milioane de euro pentru a se încadra în Fair-Play-ul Financiar. Conform Mediapart, PSG este obligată să facă rost de bani prin vânzarea uneia dintre vedetele clubului. Neymar şi Kylian Mbappe sunt cei mai bine cotaţi fotbalişti ai echipei, dar şi jucătorii pe care conducătorii clubului au plătit 402 milioane de euro.

PSG, obligată să-i vândă pe Neymar sau Mbappe. AC Milan are probleme asemănătoare

PSG este obligată să-i vândă pe Neymar sau Kylian Mbappe pentru a nu primi o sancţiune asemănătoare cu cea primită de AC Milan. La mijlocul lunii decembrie, italienii au fost somaţi de UEFA să-şi rezolve problemele cu Fair-Play-ul Financiar. “În cazul în care clubul nu-şi va echilibra bilanţul financiar până la 30 iunie 2021, el va fi interzis să participe la prima competiţie intercluburi a UEFA la care se va califica în sezonul 2022/23 sau 2023/24”, se arată în comunicatul forului european.

PSG, obligată să-i vândă pe Neymar sau Mbappe. Ce sancţiuni riscă parizienii
PSG, obligată să-i vândă pe Neymar sau Mbappe. Ce sancţiuni riscă parizienii

Francezii s-au dresat deja Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, însă au şanse minime să scape. PSG are un bilanţ negativ după ce contractul cu Oficiul de Turism din Qatar nu a fost luat în condiserare în întregime. Din cele 145 de milioane de euro trecute în acord, UEFA a anunţat că s-au luat în calcul doar 58 de milioane de euro. Oficialii UEFA nu mai sunt de acord să ia în considerare contracte de sponsorizare cu cifre “umflate”. În cazul în care PSG nu va face rost de 170 de milioane de euro, francezii vor fi excluşi din Liga Campionilor în sezonul viitor.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 850. 32 pagini + CD. Doar 10 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri