Fotbal international

UEFA trece la ameninţări faţă de PSG. Trebuie să scape de opt jucători

PSG a făcut în vară cea mai scumpă achiziţie din istoria fotbalului, brazilianul Neymar de la Barcelona şi a obţinut împrumutul lui Kylian Mbappe de la AS Monaco, dar acum e obligată să...
25.09.2017 | 18:27
UEFA trece la amenintari fata de PSG Trebuie sa scape de opt jucatori

PSG a făcut în vară cea mai scumpă achiziţie din istoria fotbalului, brazilianul Neymar de la Barcelona şi a obţinut împrumutul lui Kylian Mbappe de la AS Monaco, dar acum e obligată să scape de opt jucători, pentru a echilibra balanţa financiară.

În vară patronii din Qatar ai clubului fanion din capitala Franţei dădeau lovitura prin aducerea brazilianului Neymar de la FC Barcelona, pentru care au plătit clauza de reziliere, în valoare de 222 de milioane de euro, cel mai scumpt transfer din istori fotbalului. Spre sfârşitul perioadei de mercato parizienii au mai anunţat o mare lovitură, puştiul minune al fotbalului francez, atacantul Kylian Mbappe, de la AS Monaco. Şefii lui PSG au gândit mutarea ca pe o inginerie financiară, luînd jucătorul sub formă de împrumut, însă au dat greş.Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi

Faptul că în contractul dintre cele două cluburi a fost inserat termenul de achiziţie obligatorie vara viitoare, situaţie nemaiexistentă în înţelegerile pentru forma de împrumut, cu suma fixă de 180 de milioane, i-a determinat pe membrii comisiei UEFA care se ocupă cu respectarea regulamentelor de fair-play financiar să considere că de fapt operaţiunea s-a realizat de pe acum, ceea ce a dezechilibrat şi mai mult balanţa financiară a clubului.

Ce înseamnă concret faptul că PSG e obligată să vândă opt jucători

Cum faţă de politica agresivă de transferări a clubului francez şi-au manifestat vehement dezaprobarea alte cluburi de top din Europa, Juventus, Bayern Munchen, Real Madrid şi FC Barcelona, cei de la UEFA au decis să treacă la luarea de măsuri faţă de PSG. Care, dacă nu va respecta cerinţele forului european, pur şi simplu nu va primi acceptul de a se înscrie ediţia viitoare în Liga Campionilor!
În acste condiţii mesajul venit de la UEFA este limpede şi şeicii din Qatar au promis că vor lua măsurile în consecinţă. Care prevăd despărţirea de opt jucători, pentru echilibrarea deficitului financiar creat. Şefii clubului au luat deja legătura cu agenţii celor opt jucători, aie căror nume nu au fost însă precizate, pentru a-i informa că trebuie să caute noi destinaţii pentru jucători. Neoficial, pe listă s-ar afla Julien Draxler, Angel Di Maria, Javier Pastore, Lucas Moura şi, marea surpriză, rivalul lui Neymar, atacantul uruguayan Edinson Cavani.